Yasağa rağmen denize girdi: 25 saat sonra cesedi bulundu

Dün sabah saatlerinde Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, olumsuz hava koşulları sebebiyle denize girmenin yasaklandığı Bağırganlı plajında yasağa rağmen yüzmek üzere denize giren ve dalgalara kapılıp kaybolan 22 yaşındaki gencin, 25 saat sonra cansız bedeni bulundu. 

YAŞAM 23.07.2021, 11:54 24.07.2021, 20:11
Yasağa rağmen denize girdi: 25 saat sonra cesedi bulundu

Olay, Kocaeli’nin Kandıra ilçesindeki Bağırganlı plajında dün sabah saatlerinde meydana geldi. 

Yasağa rağmen denize girdi, cesedi bulundu

İddiaya göre, arkadaşları ve ailesiyle birlikte Kocaeli’nin Çayırova’dan kamp için Karadeniz kıyısındaki Bağırganlı plajına gelen 22 yaşındaki Özcan Demir, Kandıra Kaymakamlığı tarafından rüzgarlı hava nedeniyle yüzmenin yasaklandığı, bu yüzden kırmızı bayrağın çekildiği plajda dün denize girdi. Dev dalgalara kapılan Özcan Demir, bir süre sonra gözden kayboldu. 

Özcan Demir’in denizden çıkmadığını gören ailesinin ihbarıyla bölgedeki Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi ile birlikte jandarma ekipleri, kaybolan gencin bulunması için arama çalışması başlattı. Dün sabah saatlerinde Sahil Güvenlik, KOSKEM, Jandarma, Kıyı Emniyeti ve Kerpe Deniz Yıldızları Dalış Merkezi dalgıçlarının katılımıyla birlikte başlatılan kurtarma çalışmaları akşam saatlerine doğru sonlandırıldı. 

25 saat sonra cesedi bulundu, ailesi gözyaşlarına boğuldu

Bu sabah tekrar başlatılan çalışmalarda, saat 10.00 sıralarında Özcan Demir’in cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin karaya çıkarttığı Özcan’ın cenazesi, Kandıra Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Demir’in cansız bedeninin denizden çıkartıldığını gören akrabaları ise gözyaşlarına boğuldu. Özcan Demir’in yakınları ekipler tarafından güçlükle sakinleştirildi. 

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.





Yorumlar (0)