KKTC Başbakanı: “Bilsinler ki tokat atarlarsa yumruk yerler” 

KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, bugün Ankara’daydı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u ziyaret eden Sucuoğlu sonrasında da Türkiye resmi haber ajansına özel açıklamalarda bulundu. Başbakan Sucuoğlu’nun gündeminde Azerbaycan’ın KKTC’yi tanımasının istemi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mavi Vatan için uyguladığı politika vardı. Sucuoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyguladığı politika, bizi oldukça rahatlattı.” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 13.01.2022, 16:23
KKTC Başbakanı: “Bilsinler ki tokat atarlarsa yumruk yerler” 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başbakanı Faiz Sucuoğlu, bugün Başkent Ankara’da önemli temaslarda bulundu. AK Parti Genel Başkanvekili ile görüşen Sucuoğlu, sonrasında da resmi ajansa önemli açıklamalar yaptı. 11 Ocak’tan bu yana Ankara’da bulunduklarını ve yetkili kişilerle önemli görüşmeler yaptıklarını belirten Başbakan, Erdoğan’ın kabulünde Kuzey Kıbrıs’ın siyasi ve ekonomik dönüşümlerini konuşma imkanlarını yakaladıklarını aktardı ve ekledi: “Her zaman olduğu gibi bugün de sıcak bir ağırlama ve büyük bir misafirperverlik gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.” 

23 Ocak’ta Kıbrıs’ta erken genel seçim yapılacak 

Sucuoğlu: “23 Ocak’ta Kuzey Kıbrıs’ta erken genel seçim yapılacak. Ankara’da yaptığımız temaslarda bu konu da değerlendirildi. Şu anda ülkemizdeki öncelikli amacımız, beş senelik hükümetin sosyal, ekonomik ve siyasi istikrarı yeniden sağlamasıdır.” 



“Türkiye olarak imkanlarımızı seferber ettik” 

İkili görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gerek kendi içinde gerekse dünya çapında güçlenmesi ve tanınması için Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah bundan sonra da her durumda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne destek olacağız. Dünyada dengelerin değişmesiyle birlikte Ege’de ve Doğu Akdeniz’de birtakım mücadeleler oluşmaya başladı. Tüm bunların ortasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güçlü bir geleceğe taşınması, iki ülkenin de milli sorumluluğudur.” 

Kurtulmuş, KKTC’yi tanımayan ülkelere sert çıkıştı 

Kurtulmuş: “Her durumda Kuzey Kıbrıs’ın yanında olmamızı, ona her türlü maddi manevi desteği vermemizi hazmedemeyen pek çok kişi var. Onlara şunu hatırlatmak isteriz ki hakkaniyetli olan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığının, bağımsızlığının ve egemenliğinin dünya çapında kabul görmesidir. Ülkelerin ve kişilerin, bazılarından destek alarak ağır sözler sarf etmeleri kabul edilemez. Gerek Kuzey Kıbrıs’a gerekse Türkiye’ye karşı söylenenler ve yapılanlar ne komşuluk ne de müttefiklik ilişkilerine sığar.” 



“Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıması önemlidir” 

Numan Kurtulmuş ile görüşmesinin ardından resmi bir ajansa açıklamalarda bulunan KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıması yönünde isteklerinin bulunduğunu şu sözlerle yineledi: “Azerbaycan’ın ülkemizi resmi olarak tanıması iki ülke için de önemli bir adım olur.” 

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da bahseden Sucuoğlu, “Sayın Erdoğan’ın Mavi Vatan’daki aktif politikası, biz Kuzey Kıbrıslı Türkleri oldukça rahatlattı.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)