Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz çıkış: İmamoğlu'nun İstanbul için yeniden aday olmasını istiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partide değişim hareketini başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İstanbul için aday olmasını istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Ekrem Bey'in yeniden İBB başkan adayı olması gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in yeniden İstanbul'u kazanacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

SİYASET 12.08.2023, 17:00 12.08.2023, 17:07
Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz çıkış: İmamoğlu'nun İstanbul için yeniden aday olmasını istiyorum

Yerel seçimler öncesinde CHP’de değişim tartışmalarının fitili alevleyen Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu oturmayı beklerken, CHP liderinden sürpriz bir çıkış geldi. Kılıçdaroğlu, kendisine rakip görülen İmamoğlu’nu yeniden İBB başkan adayı olarak görmek istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, ‘‘Ekrem Bey’in yeniden İstanbul’u kazanacağına inanıyorum’’ dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan ittifak açıklaması

Gazeteci Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, ittifak çalışmalarına ilişkin "Burada önemli olan ölçü Türkiye'nin çıkarları ve geleceğidir. Söz konusu bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri ile işbirliği yapılabilir. Türkiye'yi düşünen muhalefet partileri elbet bir araya gelir" dedi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun önünü kapattı

Kılıçdaroğlu, kendine rakip olarak görülen ve parti içindeki değişim çalışmalarının fitilini alevleyen İBB Başkanı İmamoğlu için değerlendirmelerde bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Patimizin belediye başkanları çok başarılı. Başkanlarımız CHP'nin halka hizmet anlayışını en iyi bir şekilde hayata geçirmeyi başardılar. Bu nedenle de belediye başkanlarımızın yeniden başkan adayı olmalarını ve hizmetlerine devam etmelerini istiyorum. Büyükşehir belediye başkanlarımız için de bu durum geçerli. Hepsi çok başarılı. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey'in ve Mansur Bey'in yeniden İstanbul ile Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiği fikrindeyim. Mansur Bey'in Ankara'yı, Ekrem Bey'in de İstanbul'u kazanacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)