Kılıçdaroğlu-Vecdet Öz görüşmesi sonrası ortak açıklama

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi'ne ziyarette bulundu. Toplantının ardından açıklamada bulunan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, 28 Mayıs günü Kılıçdaroğlu'na destek göstereceklerini paylaştı.

SİYASET 22.05.2023, 16:20
Kılıçdaroğlu-Vecdet Öz görüşmesi sonrası ortak açıklama

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna kısa bir süre kala siyasi görüşmelere hız verildi. Bu noktada Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz görüşme gerçekleştirdi.

“Sandığa davet ediyorum”

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadelerde bulundu: "Şu an var olma-yok olma şeklinde bir mücadelede bulunuyoruz. Hepimizin bu noktada sorumlulukları var. Kutuplaşmayan ve birbirini kucaklayan Türkiye için adımlar atıyoruz. Bu durum artık referandum şeklini aldı. Bu yapının değişmesi gerekiyor. Yargı bağımsızlığının ve düşünce özgürlüğünün gelmesi lazım. Halkımızı sandığa çağırıyorum"

“Ortak karar alındı”

Toplantı gerçekleştirdiklerini ve Kılıçdaroğlu için ortak karar alındığına işaret eden Adalet Partisi Genel Başkanı Öz, "Ata İttifakı'nı Zafer Partisi ile beraber oluşturduk. Ata İttifakı mücadelenin ilk yarısında vazifesini gerçekleştirdi. Sinan Oğan beyi yüzde 5’te kaldı. İkinci tur kapsamında da ittifaklar belliydi. Toplantı gerçekleştirdik. Kılıçdaroğlu yönünde karar alındı” dedi.

Yorumlar (0)