Kılıçdaroğlu: Sağlık Bakanı başlangıçta verdiği güveni yıktı!

Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi toplantısında yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından açıklanan korona verilerinin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, "Sağlık Bakanı başlangıçta verdiği güveni yıktı." dedi.

SİYASET 08.09.2020, 19:43
Kılıçdaroğlu: Sağlık Bakanı başlangıçta verdiği güveni yıktı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu PM Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu gündemi değerlendirdiği konuşmasında Türkiye'de koronavirüs vakalarına da değindi.

Günlük olarak Bakan Koca'nın açıkladığı korona sayılarına inanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, gerçek sayıların çok daha yüksek olduğunu ve saklandığını iddia etti.

"Rakamlar açıklanandan çok daha fazla biliyoruz"

Kılıçdaroğlu, koronavirüste sayıların açıklanandan çok daha fazla olduğunu kaydederek, "Koronavirüs sürecinde açıklanan rakamlardan çok daha fazla vakaların olduğunu biliyoruz. Bunu herkes biliyor. Ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz."

"Hastaneler tıka basa dolu"

Kılıçdaroğlu hastanelerin doluluk oranına ilişkin, "Hastanelerimiz tıka basa dolu. İşler başa döndü. Bu ülkenin iyi yönetilmediğinin kanıtı." dedi.

Sağlık Bakanı verdiği güveni yıktı

Sağlık Bakanı Koca'ya ilişkin de değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Sağlık Bakanı her gün aynı saatte çıkıyor. Başlangıçta güven vermişti fakat sonra verdiği bütün güveni yıktı. Şu cümleyle kamuoyunun karşısına çıktı: Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla. Sen doktorsun bilim kurulunun tamamı da doktorlardan oluşuyor. Erdoğan size neyin talimatını veriyor. Devletin saygınlığı büyük bir yara aldı."

Yorumlar (0)