Kılıçdaroğlu'nun avukatından Erbaş'a hakaret!

Yaklaşık 10 ay önce Elazığ'da meydana gelen deprem sebebiyle hutbesinde kullandığı bir ifadeyi bağlamından kopararak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a hakaret eden Kılıçdaroğlu'nun avukatı hakkında suç duyurusunda bulunuluyor.

SİYASET 02.11.2020, 12:13 03.11.2020, 16:52
Kılıçdaroğlu'nun avukatından Erbaş'a hakaret!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaklaşık 10 ay önce meydana gelen Elazığ depreminden hemen sonra dayanışma ruhu, millî birlik ve beraberlik için irad ettiği hutbeden bir ifadeyi İzmir depreminden sonra söylemiş gibi üstelik bağlamından kopararak öne çıkaran ve sosyal medya hesabından "Allah belanı versin Erbaş!" diye başlayarak hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik daha sonra ahlaksız paylaşımını silmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın ifadelerinin 31 Ocak 2020 Cuma gününe ait olduğu, Bursa Ulucami'nde irad ettiği hutbedeki "Deprem kıyametin alıştırmasıdır" ifadesinin bağlamından koparılarak kasıtlı olarak yanlış anlaşılmaya mahal verilmesi istendiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı olan Celal Çelik isimli şahsın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a hakaret ettiği hatırlatıldı.

Elazığ depremi sonrasında Ali Erbaş tarafından okunan "Afetlere Karşı Bilinçli Olalım" başlıklı hutbede şu ifadeler kullanılmıştı:

"İnsanoğlu depremin oluşmasını engelleyemez. Depremin zamanına ve şiddetine müdahale edemez ve karar veremez. Ancak gerekli tedbirleri alarak Allah'a tevekkül etmeli, afetlere karşı bilinçli olmalı. Bu mümince bir duruşun gereğidir."

Hutbenin çerçevesinin bu olduğu hatırlatılan yazılı açıklamada, hutbeden bir cümlenin bağlamından koparılarak kasıtlı olarak yanlış anlaşılmasının hedeflendiği, İzmir'de yaşanan ve tüm milleti derinden sarsan deprem sonrası yapılmış gibi sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığına ve Başkan Ali Erbaş'a hakaret dolu paylaşımlar yapıldığı, Sayın Erbaş'a hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik isimli şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Yorumlar (0)