Kılıçdaroğlu'nun Almanya seferi başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya temasları kapsamında sabah saatlerinde yola çıktı. Bazı partililerin eşlik ettiği Kılıçdaroğlu'nun, Almanya ziyareti boyunca "endüstri dönüşümü" ile ilgili temaslarda bulunacağı öğrenildi.

SİYASET 14.12.2022, 09:52 15.12.2022, 09:26 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'nun Almanya seferi başladı

Daha önce ABD ve İngiltere'ye giderek önemli temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de Almanya yoluna çıktı. İstanbul Havalimanı'nın VIP Salonu'nda dinlendikten sonra saat 08.55'te THY'nin TK 1721 sefer sayılı uçağıyla Almanya'ya hareket eden CHP liderinin önemli temaslarda bulunacağı kaydedildi.

CHP liderine bazı partililer eşlik edecek

Kılıçdaroğlu'na eşlik edenler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre de yer aldı. CHP lideri, Almanya'da endüstriyel dönüşüm başdanışmanı Jeremy Rifkin ile birlikte birçok çalışma toplantısı yapacak. Almanya ziyaretinin temasının "endüstri dönüşümü" olacağı ve buna yönelik temaslarda bulunulacağı öğrenildi.

Yeşil enerji dönüşüm projelerini inceleyecek

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Jeremy Rifkin'in başlattığı yeşil enerji dönüşüm projelerini inceleyecek. Türkiye'de uygulanabilecek benzer projeler için gözlem yapacak olan CHP lideri, sektör temsilcileriyle birlikte toplantılar düzenleyecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Almanya ziyareti boyunca akıllı endüstriye geçiş için tercih edilen modelleri inceleyecek. Sosyal devlet anlayışının gerektirdiği refahın, toplumun bütün katmanlarına nasıl yayıldığına ilişkin gözlemlerde bulunacak olan Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları ile üniversiteleri ziyaret edecek. 

Yorumlar (0)