Türkmenistan'da kritik zirve: Erdoğan ve Berdimuhamedov bir araya geldi

Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Birinci Zirvesi için Türkmenistan’a gitti. Burada Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı ile görüşme sağlayan Erdoğan, doğal gaz konusunda iş birliği çağrısında bulundu.

DÜNYA 14.12.2022, 10:08
Türkmenistan'da kritik zirve: Erdoğan ve Berdimuhamedov bir araya geldi

Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Devlet Başkanları Birinci Zirvesi'ne katılım sağlamak üzere yola çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'ın Türkmenbaşı şehrine gitti. Burada heyetler arasında temaslarda bulunan Erdoğan, Azerbaycan ve Türkmenistanlı mevkidaşları ile bir araya gelecek.

Küresel konular ve ikili ilişkiler ele alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret çerçevesinde Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile görüşme sağladı. Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov'un davet ettiği Erdoğan, katılım sağladığı zirvenin gerçekleştirildiği Avaza Kongre Merkezi'nde, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Berdi Matiyev tarafından kapıda karşılandı.

Yapılan görüşmede Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler ve küresel konuların masaya yatırıldığı belirtiliyor.

İkili ilişkiler derinleştirilecek

Diğer bir taraftan düzenlenen zirve, karşılıklı ilişkilerin daha ileri götürülmesi açısından büyük bir önem taşıyor.

Ticaret, enerji ve ulaştırma öncelikli şekilde, kardeş ve dost üç ülke arasındaki ortaklıkların her noktada daha da derinleştirilmesine yönelik izlenecek yol haritasının ele alınacağı görüşmeler, çeşitli anlaşmalara da sahne olacak.

Yorumlar (0)