Kılıçdaroğlu'ndan "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasına yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beştepe'ye giden CHP'li iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, "Siz bunu okuduğunuzda, 'Doğrudur' dediniz mi?" sorusuna, "Evet" yanıtını verdi. 

SİYASET 21.11.2019, 13:07 22.11.2019, 15:13
Kılıçdaroğlu'ndan "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasına yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de bir araya geldiği ve Erdoğan’ın bu isme "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir... Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik çıkan iddialara yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, gazeteci Rahmi Turan'ın "CHP'nin önemli bir isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü" iddia ettiği yazısına ilişkin, şunları söyledi:

"Ben şaşırmadım. Zaten 'CHP'yi nasıl dağıtırız, nasıl kendi içinde kavga çıkar ' bunun için çalışan ekipleri var. Bunu defalarca söyledim, arkadaşlarıma da söyledim. Önümüzdeki süreçte yine masa, sandalye atılan, yumrukların atıldığı bir süreci yaşatmak istiyorlar bize, adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunları gayet iyi biliyoruz. Erdoğan, 'CHP kendi içinde kavgalı bir partidir, bunlar memleketi yönetemez' diye bir algı yaratmak istiyor, bunun için de elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin en kilit noktalarındaki kişileri devreye soktuğunu biliyorum. Devleti bilen herkes anlar bunu."

İsim konusunda tahminde bulunmadı

"Siz bunu okuduğunuzda, 'Doğrudur' dediniz mi?" sorusuna "Evet" yanıtını veren Kılıçdaroğlu , isim konusunda tahminde bulunmak istemediğini belirtti. 

Kılıçdaroğlu, "Her konuda konuşan Erdoğan, niye bu konuda konuşmuyor? Erdoğan desin ki 'Yok efendim böyle bir şey. Ben kimseyle görüşmedim, kimseyi davet etmedim. Kimse de gelmedi ve kimseyle bu konuyu hiç konuşmadım.' Diyemez mi? Diyebilir. Niye demiyor? Buradan Erdoğan'a açık ve net soruyorum: Bu haber doğru mudur, yanlış mıdır Herkes konuşuyor, sadece susan Erdoğan. Erdoğan konuşmayabilir, ama bu konuda konuşacak yetkililer var, onlara talimat verir." şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

CHP'de 37. Olağan Kurultay başlarken Sözcü gazetesinde Rahmi Turan’ın köşesinde gündeme getirdiği, CHP'li bir ismin 9 Kasım günü Beştepe’ye plakası değiştirilmiş araçla gizlice giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği ve Erdoğan'ın "Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir. Düşün karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum." dediğine yönelik iddia, tartışmalara neden olmuştu.

CHP’liler gün boyu bu ismin kim olduğunu sorgulamışlardı. Parti kaynakları, bu sorunun muhatabı olarak Cumhurbaşkanlığını işaret etmişti. CHP’liler, yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği iddia edilen sözlere tırnak içinde yer verildiği, bu nedenle cevap vermesi gerekenin de Cumhurbaşkanlığı olduğunu belirtmişlerdi. 

Yorumlar (0)