Futbol sahalarının kardeş oyuncuları!

Eden Hazard'ın kardeşi Thorgan Hazard, Romelu Lukaku'nun kardeşi Jordan Lukaku... Avrupa'nın dev kulüplerinde oynayan birçok başarılı futbolcunun kardeşi de kariyerine futbolcu olarak devam ediyor.

SPOR 21.11.2019, 13:10 12.01.2020, 16:51
Futbol sahalarının kardeş oyuncuları!

Yaz transfer döneminde İspanyol ekibi Real Madrid'e 100 milyon euro bedelle imzasını atan 28 yaşındaki Belçikalı Eden Hazard'ın kendisinden 2 yaş küçük kardeşi Thorgan Hazard, aynı dönemde 25.5 milyon Euroya Alman ekibi Borussia Dortmund'a transferini gerçekleştirdi.

Kendileri için toplamda 125.5 milyon euro bonservis ödemesi yapılan kardeşler, Belçika Millî Takımı'nda forma giyiyor.

Sol açıkta görev alan Hazard kardeşler, 2012'de Chelsea'ye imzasını atmış fakat Thorgan Hazard kadroda kendisine şans bulmuş ve 2015 yılında Borussia Mönchengladbach'e geçmişti.

Hernandez'in kardeşi  Milan'da oynuyor 

Fransız yıldız Lucas Hernandez, sezon başında Atletico Madrid'den Bayern Münih'e 80 milyon euroya imzasını atarken, kendisinden 1 yaş küçük kardeşi Theo'yu Milan, Real Madrid'den 20 milyon euro bedelle renklerine bağladı.

Futbol kariyerine İspanya'nın Rayo Majadahonda'nın genç ekibinde başlayan Lucas, 2007 yılında katıldığı Atletico Madrid'de 2015'de A Takım'a yükseliş yaptı. 23 yaşındaki yıldız İspanyol devi Real Madrid takımında 110 kez görev alırken, Fransa Millî Takım formasını 16 kez giydi.

Tıpkı abisi gibi Rayo Majadahonda'nın altyapısında başlayan Theo Hernandez, 2007 yılında Atletico Madrid'e, 2017 yılında ise Real Madrid'e transfer oldu. Burada istediğini yakalayamayan 22 yaşındaki futbolcu yaz transfer döneminde İtalyan ekibi Milan'a imzasını attı.

Lukaku kardeşler İtalya'da bir araya geldi

Belçikalı yıldız Romelu Lukaku, 65 milyon euroya Manchester United'dan İnter'e transferi gerçekleşirken, kendisinden bir yaş küçük kardeşi Jordan Lukaku da İtalyan takımı Lazio'da forma giyiyor.

Romelu Lukaku, 2017 yılında Manchester United'a trasfer olmuş, çıktığı 96 karşılaşmada 42 gol kaydetmişti.

Kariyerine tıpkı abisi gibi Anderlecht'te başlayan ve sol bek pozisyonunda görev alan Jordan Lukaku ise Lazio ile 2017'de Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.

Lukaku kardeşler gibi futbolcu olan babaları Roger Lukaku, bir dönem Türkiye'de de oynamıştı. Gençlerbirliği'nde 30 karşılaşmada görev alan Roger Lukaku, üç kez fileleri havalandırdı.

Paul Pogba'da ailecek futbolcu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın 2016 yılında transfer rekoru kırarak imza attırdığı Fransız yıldız Paul Pogba'nın bir dönem Gençlerbirliği'nde oynayan abisi Florentin Pogba, Fransız takımlarında başladığı profesyonel kariyerine Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) kulüplerinden Atlanta United'da devam ediyor.

29 yaşındaki Florentin Pogba'nın ikiz kardeşi Mathias ise İspanya'da alt liglerde oynuyor.

Johan Martial kardeşinin gerisinde kaldı

Manchester United ve Fransa Millî Takımı'nda oynayan Anthony Martial'ın abisi Johan Martial kardeşi kadar başarılı bir kariyeri olmadı.

Profesyonel futbol kariyerine Fransa'nın Bastia ekibinde başlayan 28 yaşındaki futbolcu, Stade Brest, Troyes, Maccabi Petah Tikva ve Ashdod ekiplerde oynadı. Johan Martial, aktif futbol kariyerini Yunanistan Süper Ligi'nde bulunan Panetolikos'ta devam ettiriyor.

Yorumlar (0)