Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den yanıt: "Ateşle oynuyorsun"

Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik sözlerine AK Partili isimlerden yanıt geldi.

SİYASET 16.10.2021, 18:24
Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den yanıt: "Ateşle oynuyorsun"

Twitter hesabından videolu paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik sözleri dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu: Pazartesi itibarıyla durun

18 Ekim tarihini milat olarak gösteren Kılıçdaroğlu, söz konusu tarih itibarıyla herkesin yaptığı iş sebebiyle hesap vereceğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı: 

"Bu size son çağrımdır. Emir aldığınızı söyleyerek bu kirli işlerden kurtulamazsınız. 18 Ekim itibarıyla durun. Bunları size yaptıranlara ayrı bir muamele olacak tabii. Devlet kurumlarını şahsın ahırı haline getirenlerden elbette hesap sorulacak."

Çelik: 28 Şubat dili

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Sayın CHP lideri, ülkemize düşman olanlara söyleyemediklerini Cumhurbaşkanlığı'na söyleyerek yalnızca yıkım politikası peşinde olduğunu ortaya koyuyor. Siyasette muhalif olmak ayrı, tahkir ve tehdit etmek ayrı. Bu yapılanlar meşru bir siyaset yapma şekli değildir. Bu bir 'paralel devlet' arayışında olduğunu gösteriyor. Bu dil 28 Şubat dilidir. Bu dile asla izin vermeyiz. Seçilmiş hükümetin illegal emirler verdiğini öne sürmek, bürokrasiyi bu meşru hükümete karşı çıkmaya davet etmek demektir." ifadelerini kullandı. 

Ünal: Ateşle oynuyorsun

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise şöyle konuştu:

"Bunları 15 Temmuz 2016'dan evvel yapsaydın bir karşılığı olabilirdi çünkü partnerlerinizin bürokraside amirlerden değil abilerden emir alan yapılanmaları vardı. Artık hiçbiri yok. Dostlarına çok da güvenme, onlara güven duyanların sonunu Afganistan'da gördük. Bunu 11 yıldır yapıyorsun, ateşle oynuyorsun. 'Tiyatro' dediğin 15 Temmuz girdabından çıktık. Kime tehditlere savurduğuna dikkat et. Bu devletin şerefli bürokratlarından uzak dur."

Yorumlar (0)