Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'ne gidecek mi? Açıklama geldi

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri İnce'yle görüşüp görüşmeme tartışmalarına ilişkin kararını verdi. Kılıçdaroğlu, ziyaret için başvuru yapacaklarını belirterek, "Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum." dedi.

SİYASET 22.03.2023, 09:43
Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi'ne gidecek mi? Açıklama geldi

Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlere doğru geri sayım devam ederken muhalefet cephesinde ise "oy bölme" tartışmaları devam ediyor. CHP'den ayrılıp Memleket Partisi'ni kuran İnce'nin tavrı muhalefet kanadında tartışmalara sebep olurken bir zamandır süren ziyaret belirsizliği ise yavaş yavaş çözülüyor.

Kılıçdaroğlu kararını verdi

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, İnce ile görüşüp görüşmeyeceği konusuna ilişkin kararını verdi.

"Uygun görülürse gitmek istiyorum"

Kılıçdaroğlu, Sözcü'den Deniz Zeyrek'e konuştu ve diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne gideceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Diğer partiler gibi Memleket Partisi'ne gideceğim. Arkadaşlarımız ziyaret için başvuracaklar. Uygun görürlerse, belirlenen tarihte gitmek istiyorum." şeklinde konuştu.

HDP tarafından bakanlık talebi oldu mu?

Bununla beraber Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşmenin de olumlu geçtiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Bakanlık istediler" iddiasına da yanıt verdi ve HDP'nin bir bakanlık talebinin olmadığını vurguladı.

Yorumlar (0)