Kılıçdaroğlu Konya'da sözü verdi: İl yapacağız

Konya'nın Akşehir ilçesinde katıldığı bir etkinlikte önemli mesajlar veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Akşehir'in Türk tarihi açısından büyük önemi var. Her yeri il yaptılar da burayı neden yapmadılar?" dedi. CHP lideri, kendi iktidarlarında Akşehir'i il yapacaklarının sözünü verdi.

SİYASET 28.01.2023, 17:39 30.01.2023, 08:50 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu Konya'da sözü verdi: İl yapacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Konya'nın Akşehir ilçesine gitti. Nasreddin Hoca Türbesi ile Mahmud Hayrani Türbesi'ne ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu, Batı Cephesi Karargah Müzesi'nde incelemeler yaptıktan sonra Büyük Yörük Türkmen Buluşması'na katıldı.

"Yörüklerin sosyal güvenlik hakları verilmiyor"

Zekai Baloğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende Türkmen ve Yörük kültürünün öneminden bahseden CHP lideri, "Yörüklerin sosyal güvenlik hakları verilmiyor. Şimdiye kadar görmezden gelinse de onların haklarını biz teslim edeceğiz. Helalleşelim derken boşuna demiyorum. Birbirimizin farklılıklarını görmeyi bırakmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Akşehir neden il yapılmadı?"

Akşehir'in Türk tarihi için öneminden bahseden Kılıçdaroğlu, "Milli Mücadele döneminde Akşehir ana karargah olmuştur. Diğerleri il oldu ama Akşehir olamadı. Böylesine kadim kökleri olan bir yer, neden il yapılmadı? Bunun sağ ve sol ile alakası yok. Tarihe saygılıyım diyorsanız Akşehir'e de gereken önemi vermeniz gerekiyor." dedi.

Yorumlar (0)