Kılıçdaroğlu: "Bir sürü işsiz genç var ama muhtar yardımcısı yok"

Mersin'de muhtarlarla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında muhtarlara yönelik başlatılacak uygulamalardan bahsetti. Her muhtara birer yardımcı verilmesi gerektiğine değinen Kılıçdaroğlu, bu kişilerin İşsiz gençlerden seçileceğini söyledi. Muhtarlık seçimlerinde birleşik oy pusulasının gerektiğine değinen CHP lideri, "Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalı. Belediye meclislerinde muhtarlar da söz sahibi olmalı." diye konuştu.

SİYASET 27.01.2023, 18:47 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: "Bir sürü işsiz genç var ama muhtar yardımcısı yok"

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Mersin Muhtarlar Buluşması'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlık kurumunun öneminden bahsetti. Muhtarların gerektiği kadar hak talebinde bulunmadığına değinen Kılıçdaroğlu, "Parçalı bir yapı mevcut. Bu yüzden sorunlarınızı ve taleplerinizi yeteri düzeyde seslendiremiyorsunuz. İktidara gelince muhtarlarla ilgili özel projelerimizi hayata geçireceğiz." dedi.

"Muhtarların birleşik oy pusulası olmalı"

Muhtarların birleşik oy pusulası olmadığına dikkat çeken CHP lideri, "Sizi beğenmeyen bir kişi cebine oy pusulasını atıp dışarı çıkabilir. Bu durumda size oy verecek kişiler pusula bulamayabilir. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz? Siyaset kurumu, muhtarlığa gereken önemi vermiyor. Birden fazla adayın olduğu durumda birleşik oy pusulası yapılmalı. Böylece hiçbir muhtar adayının pusulası kaybolmaz, hak ihlali doğmaz." ifadelerini kullandı.

"Muhtarların yardımcı personelleri olmalı"

Bazı muhtarların sorumlu olduğu bölgelerde 50 bin-100 bin civarında insanın yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Buna rağmen muhtarların yardımcı personelleri yok. Muhtarlık kapatılıyor, muhtar gidince vatandaş derdini anlatacak kişi bulamıyor. Liseden, üniversiteden mezun olan o kadar işsizimiz var. Bu kişilerden her muhtara birer yardımcı verilse iyi olmaz mı? İktidar olduğumuzda bunu sağlayacağız." diye konuştu. 

"Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalı"

Belediye meclislerinde muhtarların da söz sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Muhtarların bütçeleri olmalı. Sosyal yardımlar da muhtarlar aracılığıyla dağıtılmalı. Vatandaşın derdini muhtardan iyi kim bilecek? Muhtarın siyasi kimliği zaten olamaz. Görevi, bölgesinde yaşayan vatandaşın dertlerini çözmektir. Yardım yapılması gereken aileleri yetkililere muhtarlar bildirecek. Türkiye Muhtarlar Birliği kurulmalı. İktidar olduğumuzda Muhtarlık Temel Kanunu çıkacak." dedi.

Yorumlar (0)