Kılıçdaroğlu 'Benimle misiniz?' demişti: İmamoğlu ve Yavaş'tan destek paylaşımı!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, muhtemel Cumhurbaşkanlığı adaylığı için kendisine destek isterken, Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan destek mesajı geldi. 

SİYASET 23.09.2022, 15:01
Kılıçdaroğlu 'Benimle misiniz?' demişti: İmamoğlu ve Yavaş'tan destek paylaşımı!

Türkiye 2023'teki genel seçimlerin sıcak atmosferine girdi…

Kılıçdaroğlu’nun adaylık ihtimali arttı

CHP'nin önderliğinde kurulan 6'lı masadan, Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacak isim hakkında tartışmalar devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı son günlerde devamlı olarak dillendiriliyor.

Kılıçdaroğlu da bu konudaki açıklamaları reddetmeyerek her defasında Cumhurbaşkanı adaylığı için ön plana çıkıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir’deki 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu son noktayı koydu

Cumhurbaşkanı adaylığı parti içinde neredeyse kesinleşen Kılıçdaroğlu, altılı masada sıkça dillendirilen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimleri için son noktayı koydu.

"Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum"

"Siz gerçekten benimle beraber misiniz?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Şunu da bilmek zorundayım; bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da istemeyerek ya da isteyerek zarar verdiğini de görüyorum. Fakat artık karar verin. Bu halk düşmanlarını birlikte yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu da hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"Halkımıza kurtuluşu birlikte getireceğiz"

"Ben sürekli ilerlemeye ve yürümeye kararlıyım ve hiçbir şey beni inandığım bu yoldan geri çeviremez." sözlerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeyi seven insanların, vatanseverlerin duaları ve umutları her yerde bizimle yürüyor, buna inanın. Ve buna inanın, bu mücadelede halk düşmanlarını beraber yeneceğiz ve doğruluk, özgürlük ve adalete susamış halkımıza kurtuluşu getireceğiz." sözlerini kullandı.

İmamoğlu desteğini açıkladı

Açıklamaların hedefinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından sonra Kılıçdaroğlu'na desteğini belirten paylaşımlar yaptı.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan İmamoğlu, "Her şartta Sayın Genel Başkanımızın yanındayım." mesajını aktardı.

Mansur Yavaş'tan da destek geldi

İmamoğlu'nun paylaşımından sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan da destek mesajı geldi.

Mansur Yavaş, "Huzurlu bir gelecek ve adil yarınlar için her zaman yanınızdayım." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)