Kılıçdaroğlu “Alana çıkmadım, doğrudur” diyerek iddialara açıklık getirdi

Parti aleyhine çalıştığı yönündeki iddialarına yanıt veren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben alana çıkmadım, doğrudur. Çünkü partinin böyle bir geleneği yok" dedi.

SİYASET 07.04.2024, 12:34 Şeyda Gül
Kılıçdaroğlu “Alana çıkmadım, doğrudur” diyerek iddialara açıklık getirdi

Kendisiyle ilgili olarak 31 Mart Yerel Seçimleri üzerinden ortaya atılan iddiaya yanıt veren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü’ye önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde CHP aleyhine çalıştığı yönündeki söz konusu iddialara ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Parti aleyhine çalışma iddiası akıl dışı bir şey” dedi.

CHP kazansın diye ilde yayın yapan üç televizyonun ortak yayınına katıldım

“Ben alana çıkmadım, doğrudur. Çünkü partinin böyle bir geleneği yok. Ama ben bazı belediye başkanlarımızın seçim çalışmalarına görüntülü olarak katıldım. Yani belediye başkanları talep ettiler, ‘Görüntülü katılabilir misiniz?’ diye” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, en azından buna ‘Olur’ deyip görüntülü katıldığını söyledi. CHP’li belediye başkan adayına oy verilmesini istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Elazığ’ın liseyi okuduğu kent olduğunu belirtti. Burada CHP kazansın diye ilde yayın yapan üç televizyonun ortak yayınına katıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, dolayısıyla bir genel başkanın, parti aleyhine çalışması zaten akıl dışı bir şey olduğunu vurguladı. Bunun biraz önyargılardan kaynaklanan veya AK Parti’nin trolleri tarafından yapılan bir çalışma diye söyleyebileceğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Yoksa aklı başında olan birisi bilir ki CHP’liler kendi partililerinin başarısı için çalışırlar. Zaten işin doğası da bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı bir kulis bilgisi paylaşan gazeteci Şaban Sevinç, “19 Mart günü bir gazeteci arkadaşımız İhsan Akdemir, Kemal Beyi çalışma ofisinde ziyaret ediyor. Şöyle bir diyalog geçiyor; 'Sizin CHP’nin adaylarına destek verme beklentiniz var. Niye destek vermiyorsunuz? Aranızın iyi olduğu adaylara gidip destek verseniz sahada' diyor. Kemal Bey’in ifadesi şu 'Sahaya çıkarsam yenilgiyi bana yüklerler. Seçimi kaybediyorlar' demiş” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)