Kemal Kılıçdaroğlu: Saray düzeni ve vatandaşın gerçekleri arasında uçurum var

CHP PM'ye (Parti Meclisi) sunulan MYK (Merkez Yönetim Kurulu) raporunda gündemi değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Çok boyutlu buhran hukuktan ekonomiye, ekonomiden demokrasiye hayatın her alanına etki etmiş durumda. Saray düzeninin açıklamaları ve yaşadıkları ile vatandaşın gündelik gerçekleri arasında her geçen gün daha da derinleşen bir uçurum oluşuyor. Saray Ay'a gitmekten bahsederken; vatandaşlar konteynerden, çöpten gıda toplamak zorunda kalıyor." dedi.

SİYASET 27.02.2021, 19:58
Kemal Kılıçdaroğlu: Saray düzeni ve vatandaşın gerçekleri arasında uçurum var

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında PM toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı gazetecilere kapalı olarak gerçekleştirilirken, PM'ye sunulan MYK raporunda Kılıçdaroğlu'nun gündeme dair değerlendirmelerine de yer verildi.



"Bir avuç kişi haricinde..."

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile ağır ekonomik buhranın, toplumsal huzursuzluğun ve devlet krizinin üst üste bindiği 2020 senesinin geride kaldığını belirten Kılıçdaroğlu, ülkemizin sürüklendiği çok yönlü ekonomik buhrandan kurtarabilmek için oluşturdukları yol haritasında emin adımlarla yürümeyi sürdürdüklerinin altını çizdi.

Ülkemizin çok boyutlu bir ekonomik buhran içinde olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, bir avuç imtiyazlı kişi haricinde milyonlarca vatandaş için refah ve huzurun olmadığını belirtti.



"10 milyon kişi işsiz"

"Vatandaşın umudu olmamız gereken, insan gibi bir yaşam ve demokratik bir politika için tarihsel bir sorumluluğu omuzlarımızda taşımakta olduğumuz bir dönemden geçiyoruz." diyen CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

"Çok boyutlu buhran hukuktan ekonomiye, ekonomiden demokrasiye hayatın her alanına etki etmiş durumda. Saray düzeninin açıklamaları ve yaşadıkları ile vatandaşın gündelik gerçekleri arasında her geçen gün daha da derinleşen bir uçurum oluşuyor. Saray Ay'a gitmekten bahsederken; vatandaşlar konteynerden, çöpten gıda toplamak zorunda kalıyor. Acı gerçekler artık gizlenemiyor. Resmi olarak 4 milyon, gerçekte 10 milyon işsiz vatandaşımız var. Vatandaşlarımız işsizlik yüzünden intihar etmektedir. Saray rejimi bu konuda en ufak bir şey yapmamakta, yalnızca verileri hafifletmektedir. İşsizliğin bitmesi için, izlenen politikanın 180 derece değişmesi gerekiyor."

Yorumlar (0)