Kemal Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara 'özel kalem' çözümü

Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadın Muhtarlar Buluşması"nda yaptığı konuşmada muhtarların ikinci bir personele ihtiyaç duyduğunu ve bunun da özel kalem ile çözülebileceğini kaydetti.

SİYASET 25.10.2020, 23:19
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara 'özel kalem' çözümü

CHP’nin kadın Muhtarlar Buluşması, Ankara Çankaya’daki Zübeyde Hanım Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Programa katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlara ilişkin bir önerisini paylaştı.

Muhtarlara ikinci personel istedi

Kılıçdaroğlu, muhtarların gerekçelerinden dolayı görev yerinde olmamasından dolayı iletişim kopukluğunun olabildiğini ve bu zamanların da onların yerine bakacak olan ikinci bir personelle telafi edilebileceğini kaydetti.

Konuya ilişkin özel kalem tavsiyesinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Yardımcı bir personelin mutlaka muhtarlığa tahsis edilmesi gerekiyor. Bizim kimi belediyelerimiz muhtarlara bir belediye çalışanı tahsis ediyorlar. Bu doğru fakat gerçek manada muhtarın iradesinin ipotek altına altına alınması demektir. Bu, ‘Sen beni eleştirirsen personelimi çekerim’, demektir, bu olmaz.” dedi.

“Özel kalem olabilir”

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında, “Tabii muhtar gitmesinin ardından başka bir muhtar kazanıp gelebilir. Fakat bürokratik hafızanın sürmesi lazım. Dolayısıyla bir kamu çalışanının muhtarın emrinde olması gerek. Nasıl ki belediye başkanının bir özel kalemi varsa, muhtarın da bir özel kalemi olsun. Muhtar bir yere giderse her türlü bağlantı o kişi üzerinden gerçekleştirilsin. Bu ne demektir? Muhtarlığın da kurumsallaşması anlamına gelir bu. İhtiyacımız var buna.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)