Kemal Kılıçdaroğlu'ndan büyükelçilere mektup: İzin vermeyeceğim!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyükelçilere bir mektup göndererek Kanal İstanbul'un yapılmaması için elinden geleni yapacağını bildirdi.

SİYASET 05.11.2021, 21:08 05.11.2021, 21:23
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan büyükelçilere mektup: İzin vermeyeceğim!

İstanbul’un gemi trafiği ile birlikte tehlikeli maddeler ve akaryakıtı taşıyan gemi geçişlerine ait yükün azaltılması için Kanal İstanbul'un temelleri atıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’dan büyükelçilere mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul'un yapılmaması gerektiğini ifade eden bir mektubu büyükelçilere gönderdi.

“Müsaade etmeyeceğim”

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Ülkemizdeki bütün büyükelçiliklere kendi dillerinde gönderdiğim çağrı mektubudur. Doğamız, toprağımız, suyumuz bizim her şeyimizdir; yok edilmesine müsaade etmeyeceğim. Milletimin bilgisine sunarım." sözlerine yer verdi. 

Kılıçdaroğlu, büyükelçilere gönderdiği mektupta, tüm dünyanın iklim krizinin etkileriyle mücadelede olduğu dönemde, ‘Kanal İstanbul’ gibi ekosistemin bütünlüğünü bozarak, geri dönüşü olmayan hasarlar verecek olan projenin desteklenmesi, iklim krizi ve doğanın korunması konularına taban tabana zıt nitelikte olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Türkiye’deki yatırımcılar, Kanal İstanbul gibi her açıdan dünya iklimine karşı bir hareket olan projeye destek vermemelidir. Bu, ülkemiz ile beraber dünyanın iklimine de hasar verecektir. İstanbul'a ihanet, dünyaya ihanet demektir. "Kanal İstanbul Projesi'nin uygulanmasının engellenmesi adına mücadele etmeyi sürdüreceğim. Ülkemin toprağını, suyunu, havasını ve iklimini korumak görevim. Dünyayı korumak için sizlere de çağrıda bulunuyorum."

Kılıçdaroğlu’nun mektubu şu şekilde:

Yorumlar (0)