Kemal Kılıçdaroğlu: Bizim sopayla taşla işimiz olmaz

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmalarına devam ediyor. “Taşla sopayla işimiz yok” ifadesinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal’in görevi herkesin düşüncesine saygı göstermektir. 85 milyon vatandaşın Cumhurbaşkanı olacağım, herkese saygı duyacağım” dedi.

SİYASET 09.05.2023, 14:52
Kemal Kılıçdaroğlu: Bizim sopayla taşla işimiz olmaz

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına Bolu'da devam ediyor. "Güzel ve yeni bir Türkiye… Hazır mıyız" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, 85 milyon kişiye saygı göstereceğiz” ifadesinde bulundu.

“Büyük bir sorun var demektir”

"Devlet talepler doğrultusunda idare edilmez” şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, "Devletin tanıması, bilmesi gerekiyor. Vatandaştan alınan her kuruşun hesabını vermeniz gerekiyor. Devletin dini adalettir. Hep beraber devleti de adaleti de saygın hale getirmek üzere çalışacağız. Birileri bakar diğerleri de yerse, birileri işsiz diğeri de kendi saraylarında oturursa büyük bir sorun var demektir. Bizler sorunu hep birlikte çözüme ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Erzurum'da meydana gelen olayları değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bizim sopayla taşla işimiz olmaz, o korkakların yapacağı bir iştir. Herkesin fikrine saygı duymak Bay Kemal'in vazifesidir. 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Vatandaşlarımızın yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Herkesi kucaklayacağız" dedi.

“Orman işçileri sigortalı olacak”

Orman köylülerinin sıkıntılarına işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Orman köylüleri çalışırlar, üretirler ancak sigortalı olarak görülmezler. Bunu değiştireceğim. Ormanlarda, köylerde kimler alın teri akıtıyorsa sosyal güvenlik primini hükümet karşılayacak. Orman işçilerinin de sigortası yapılacak" ifadelerini kullandı.

"Bizim milliyetçiliğimize laf edecekler daha anasının karnından doğmadı" şeklinde çıkış yapan Kılıçdaroğlu, "Devletin namusu huduttur. Türkiye’ye 3,6 milyon Suriyeli nasıl girdi? Afgan ve Suriyeliler en geç 2 sene içinde geri gönderilecekler” dedi.

Yorumlar (0)