Kaftancıoğlu, savcılıkta ifade verdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması kapsamında savcılığa giderek ifade verdi. 

SİYASET 29.08.2022, 12:50 29.08.2022, 17:59
Kaftancıoğlu, savcılıkta ifade verdi

12 Ağustos’ta İstanbul Planlama Ajansı merkezinde gerçekleştirilen bir toplantıdaki sözleri nedeniyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Bugün avukatı ile birlikte Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne giden Kaftancıoğlu, savcılığa ifadesini sundu. 

Sözlerine açıklık getirdi

Kaftancıoğlu burada verdiği ifadede, Türkiye’deki siyasi ve politik gelişmeleri görevi gereği takip etmekle yükümlü olduğunu belirtti. Mevcut konumu sebebiyle siyasi düzende gördüğü olumsuzlukların düzeltilebilmesi için gerekli tepkiyi gösterdiğini ve bunun asli vazifesi olduğunu vurgulayan Kaftancıoğlu, ana muhalefet partisine mensup bir siyasetçi olduğunun altını çizdi. Kaftancıoğlu, icra ettiği görevin ve dile getirdiği görüşlerin kamusal bir görev olduğunu da dile getirdi. 

İfadesini verdikten sonra adliyeden ayrıldı

Soruşturmaya konu olan sözlerinin siyasi tartışma çerçevesinde eleştirel mahiyette olduğunu belirten Kaftancıoğlu, kimseyi aşağılama veya küçük düşürme gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. İfadesini tamamlayan Kaftancıoğlu, ardından avukatı ile birlikte İstanbul Adliyesi’nden ayrıldı.

Yorumlar (0)