'Kadınlar Günü mesajı' krizi sürüyor: Pervin Buldan'dan 'Korkaksınız' yanıtı...

İBB Başkanı İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin attığı mesajın siyasetteki yansımaları sürüyor. İmamoğlu'nun Pervin Buldan ve Akşener'i etiketlediği mesajın ardından Akşener, partisince mesajın hoş karşılanmadığını ifade etmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Buldan'dan İYİ Partililere 'Korkaksınız.' yanıtı geldi.

SİYASET 09.03.2021, 15:43 10.03.2021, 10:46
'Kadınlar Günü mesajı' krizi sürüyor: Pervin Buldan'dan 'Korkaksınız' yanıtı...

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinde İYİ Parti lideri Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketleyip Kadınlar Günü’nü kutlama mesajı paylaşmasına İYİ Partili isimlerin bazılarından büyük bir tepki gelmişti.

Akşener’de konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sayın İmamoğlu’nun atmış olduğu tweeti arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi. Görüşlerini ortaya koydular. Dolayısıyla saygı duyuyorum.” demişti.

Pervin Buldan’dan yanıt: Korkaksınız

Tweet olayında tartışmaların başka bir cephesindeki isim HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan ise olaya ilişkin ilk defa açıklama geldi.

Buldan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Partililere korkak diyerek şu cümleleri kurdu:

“Kadınların beraber fotoğraf çektirmesinden korku duyuyorlar. İki kadının adının bir araya getirilmesinden dolayı atılan tweetden dahi korkuyorlar. Kadınların ittifakından büyük bir rahatsızlık içindeler.”

Yorumlar (0)