İYİ Partili Türkkan: Başkanlık seçiminde kimin kazandığının önemi yok

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfi Türkkan, Amerika'daki başkanlık seçimlerine dair, "Kimin kazandığının bizim için bir önemi yok. İkisi de Türkiye için verilen kararı farklı uygulamayacak." dedi.

SİYASET 05.11.2020, 18:12
İYİ Partili Türkkan: Başkanlık seçiminde kimin kazandığının önemi yok

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te düzenlemiş olduğu basın toplantısında İzmir'de gerçekleşen deprem sonrası AFAD ile İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kurumun fedakarlık örneği gösterdiğini kaydetti.

Türkkan depremde 114 vatandaşın yaşamını kaybettiğini anımsatarak Türkiye'nin tamamının bu acı olayda canının yandığını kaydetti.

"Kocaeliler depremi yıllar sonra bile hatırlamak istemiyor"

Türkkan kendisinin de Marmara Depremi'ni yaşadığını ve depremin ne anlam ifade ettiğini çok iyi bildiğini dile getirdi. Yaşanmış olan acılardan dolayı Kocaeliler'in kendi aralarında yıllar sonra bile deprem olayını konuşmaktan çekindiğini söyledi.

Türkkan, bu tip olaylarda birilerini suçlamaksızın ve siyaseti ortaya çıkarmaksızın Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini kaydetti.

Başkanlık seçimi...

Amerika'daki başkanlık seçimine ilişkin de açıklamalar yapan Türkkan seçimlerde hangi tarafın kazandığının İYİ Parti için bir önemi olmadığını söyledi ve 'Her iki aday da Türkiye'ye ilişkin verilen kararı farklı uygulamayacak.' dedi.

Türkkan, büyük bir ihtimalle başkanın Biden olacağını söyleyerek, Türkiye'nin yeni dönemde dış politikada başını ağrıtacak bir yönetimle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Türkkan açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Yorumlar (0)