İnce'den dikkat çeken SİHA ve İHA çıkışı

Muharrem İnce, hükümetin SİHA ve İHA hususunda iyi bir iş yaptığını kaydederek, cumhurbaşkanı olduğunda SİHA ve İHA'ları destekleyeceğini dile getirdi.

SİYASET 20.03.2022, 22:11
İnce'den dikkat çeken SİHA ve İHA çıkışı

Memleket Partisi lideri İnce, Kocaeli'ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen partisinin 1. Olağan İl Kongresi'ne iştirak etti.

Burada konuşma yapan İnce, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Muhalefeti de iktidarı da göndermeliyiz"

İnce, "Biz diğer muhalif partiler gibi yalnızca eleştiren olmayacağız, yalnızca yanlışları söyleyen olmayacağız. Yanlışları söylediğimizde de çözüm önerilerini sıralayacağız. 20 senelik bir iktidar partisi ve bunun karşısında Hazine yardımı alan, müteahhitleri olan, belediyeleri olan muhalif partiler var. 20 senenin sonunda hala daha ülkemizi uçurumun kenarına getirmiş bir iktidar varken, bu muhalif partilerden biri iktidar olamıyorsa bu muhalefeti de iktidarı da göndermeliyiz." şeklinde konuştu. 

"SİHA ve İHA'ları destekleyeceğim"

Kitlesel siyaset yaptıklarını dile getiren İnce, “Biz kitlesel siyaset yapıyoruz, konjonktürel siyaset yapmıyoruz. Yani bugün solcu, sonraki gün sağlı, sonrası gün Sorosçu, sonraki gün PKK'lı, sonraki gün FETÖ'cü değiliz. Bizim bunlarla işimiz olmaz. Bizim siyasetimiz kitleseldir. Omurgası olan, duruşu olan bir siyaset. İlkeli bir siyaset ortaya koyacağız. Herhangi bir olay karşısında Kürt, Türk, Sünni, Alevi ayrımı yapmayacağız. Bilime, hukuka, siyasete ve vicdana uygun olup olmadığına bakacağız. Uygun olduğunda destek çıkacağız. Bu iktidar ülkeyi perişan etti. Uçurumun kenarına getirdi. Ekonomimizi mahvetti. Fakat SİHA'lar, İHA'lar hususunda iyi bir şey yaptı. Ben cumhurbaşkanı olduğum zaman SİHA ve İHA'ları destekleyeceğim." sözlerini sarf etti. 

"Kucaklaşacağız"

İnce, parti logolarında tüm bölgelerin birbirini kucakladığını söyleyerek, "Orta kısımda bir nazar boncuğu var. Bu toprakların simgesidir. Edirne'den Hakkari'ye kadar gönül köprülerini kuracağız. Herkes birbirini kucaklayacak. Bunu hep birlikte yapacağız." dedi.

Konuşmanın akabinde İnce, 18 yaşındaki parti mensuplarına rozet taktı.

Yorumlar (0)