İmamoğlu'ndan İBB tarihinde bir ilk!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin tarihinde bir ilke imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine ilk kez bir kadın atandı.

SİYASET 17.07.2019, 16:08 17.07.2019, 16:18
İmamoğlu'ndan İBB tarihinde bir ilk!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yeşim Şişli’yi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığına atadı. Böylece, 1984 yılından beri 'Büyükşehir' unvanını kullanan İstanbul Belediyesinde bir ilki gerçekleştirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Yeşim Şişli'nin 1984'ten bu yana belediyedeki en üst düzey kadın yönetici ve ilk kadın Genel Sekreter Yardımcısı olduğu bildirildi. 

"Biz cinsiyet eşitliğine de yürekten inanan bir ekibiz"

İmamoğlu, “Yıllar sonra ilk defa göreceksiniz, genel sekreter yardımcıları kadınlar olacak. Daire başkanları ve müdürler keza aynı... Biz cinsiyet eşitliğine de yürekten inanan bir ekibiz.” demişti.

İBB Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Bilgi İşlem, Yazı İşleri ve Kararlar ile Satınalma Daire Başkanlıkları Yeşim Şişli'ye bağlı olacak.  

Yeşim Şişli, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu.

Türkiye Elektrik İletim AŞ'den (TEİAŞ) 2007 yılında emekli olan Şişli, daha sonra bazı elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinde çalıştı.

Yorumlar (0)