İçişleri Bakanı Soylu ile CHP ve HDP'li vekiller arasında hararetli anlar

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde sunum yaptığı esnada FETÖ ve PKK ile mücadeleyi anlatırken HDP ve CHP’li vekiller tepki gösterdi. Kısa süreli tartışmalar yaşandı. 

SİYASET 18.11.2022, 16:33 20.11.2022, 08:04
İçişleri Bakanı Soylu ile CHP ve HDP'li vekiller arasında hararetli anlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütçe maratonu sürüyor.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve kurumları, Jandarma Genel Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın 2023 bütçesi görüşülüyor.

Görüşmelerde terörle mücadeleye yönelik mesajlar veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına değindi.

“Hizaya geldiler”

Soylu, "Kimse kusura bakmasın, PKK’nın ismini, tasmasını tutan sahibinin ismini anmadan yapılan açıklamalar bizim gözümüzü boyamaz. İstiklal saldırısının ilk gününde Demirtaş ve HDP, sureti haktan açıklamalar yaptılar. Demek ki örgüt bunlara artık haber de vermiyor. Üzerinden 2 gün geçince hizaya geldiler." biçiminde ifadeler kullanınca HDP'li milletvekillerinden sesler çıkmaya başladı.

HDP'li vekiller tepki gösterdi

Sözlerini sürdüren Soylu, "Aynı Demirtaş her zamanki gibi ihanet ve zelil içeren bir yazı kaleme almış, devlete iftira atıp PKK’yı aklamıştır." sözlerini kullandı.

HDP'li vekillerden gelen tepkiler sonrası bir defa daha söz alan Soylu, "Sizin derdiniz ne PKK/PYD’ye atlıyorsunuz? Derdiniz ne?" diye sordu.

Açıklamalarını sürdüren Soylu, FETÖ'yle ilgili de konuştu.

Soylu, "Kılıçdaroğlu, PKK ve FETÖ terör örgütü iltisakı nedeniyle ihraç edilenlerin geri dönüşünü nasıl sağlayacak? Kimden aldığı garantiyle KHK'lılara söz veriyor. Biz 15 Temmuz ve şehit yakınlarını memur yapmıştık. 6’lı masa onları atıp, yerine KHK’lı, FETÖ'cüleri mi alacak?" dedi. İçişleri Bakanı, "Türkiye FETÖ ile bugün küresel çapta yine demokrasi ve hukuk içinde mücadele etmektedir. Türkiye, FETÖ'yü tasfiye etmiştir. Bugününü ve yarınlarını kurtarmıştır. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın kararlılığıyla gerçekleştirmiştir. En önemlisi de bu mücadeleyi demokrasi ve hukuk içinde kılı kırk yararak, yanlış ile doğruyu ayırarak gerçekleştirmiştir." açıklamasını yaptı.

CHP'li vekiller de tepki gösterdi

Bu sözler üzerine CHP'li milletvekillerinden, “Mahkeme kararıyla' sözleri yükseldi.

CHP'li vekiller, "Böyle bütçe konuşması olmaz, provokasyon yapılıyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)