Hırvatistan ve Türkiye arasında yeni adımlar: 3 anlaşma imzalandı

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştireceği ortak basın toplantısının öncesinde, Hırvatistan ile Türkiye arasında karşılıklı anlaşmalara imza atıldı.

SİYASET 08.09.2022, 15:09 08.09.2022, 15:41
Hırvatistan ve Türkiye arasında yeni adımlar: 3 anlaşma imzalandı

Balkan turunun son durağı olan Hırvatistan’a geçiş yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada çeşitli temaslarda bulundu. Bosna Hersek ve Sırbistan sonrasında Hırvatistan’a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanındaki heyet, burada karşılıklı anlaşmalar imzaladı.

Ortak basın toplantısı öncesinde imzalar atıldı

Balkan turuna çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son durağı Hırvatistan oldu. Erdoğan, burada mevkidaşı olan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç’in ile görüştü. Düzenlenecek ortak basın toplantısının hemen öncesinde, Hırvatistan ile Türkiye arasında karşılıklı mutabakatlar sağlandı.

3 yeni anlaşmada karşılıklı mutabakat sağlandı

Edinilen bilgilere göre, karşılıklı mutabakatlar içerisinde, iki ülke devlet arşivlerine ilişkin İş birliği Protokolü, Afet ve Acil Durum Yönetimi alanında iş birliğine ilişkin mutabakat zaptı ile Kamu Huzuru ve Düzeninin Sağlanması ile ilgili anlaşma muhtırası yer aldı.

Yorumlar (0)