HDP’li vekiller Adalet Bakanlığı’na yürüdü

Belirli bir grup HDP milletvekilleri bir araya gelerek, cezaevlerinde hukuksuzlukların ve hak ihlallerinin yapıldığını iddia ederek Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

SİYASET 03.10.2022, 17:40 03.10.2022, 17:55
HDP’li vekiller Adalet Bakanlığı’na yürüdü

Meclis’te basın toplantısı gerçekleştiren HDP Grup Başkanvekilleri Hakkı Saruhan Oluç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile toplantı yapabilmek adına Adalet Bakanlığı’na yürüyeceklerini ifade etmişti. Bu söyleminin ardından bir grup HDP milletvekili ile bir araya gelen Oluç, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri iddiaları ile TBMM’den Adalet Bakanlığı’na kadar yürüdü.

“Adalet bakanı ile görüşüp, fikirlerimizi iletmek istiyoruz”

Cezaevlerinde olan birçok kişinin zorluk yaşadığını dile getiren Oluç, “Hasta tutuklular hususu vahim bir boyuta geldi. Mevcut durumda 604’ü ağır olmak üzere bin 600 kadar hasta tutuklu bulunuyor. 9 ay içerisinde 62 tutuklu cezaevlerinde yaşamını yitirdi. Diğer bir problem ise infaz yakmak konusu. Cezaevlerinde bulunan kurullar, uzun süredir hapis yatmış tutukluların infazlarını yakıyor. Bu şekilde dışarıya çıkış yapmaları durduruluyor. Şu zamana gelene kadar 120 tutuklunun infazı yakıldı. Cezaevlerinde yapılan hukuksuzluklar ile ilgili Adalet Bakanı’na fikirlerimizi söylemeyi istiyoruz. Konu ile ilgili acil tedbirler alınmalı. Tecrit hususu da farklı bir durum. İmralı’da bulunanlara hukuk dışı, uluslararası protokollere aykırı şekilde insanlık dışında bir tecrit gösteriliyor.” dedi.

Yorumlar (0)