Sarıgül'den "kapalı oturum" önerisi: Gerekirse hükümete tam yetki verelim!

EYT'lilerin sorunlarını çözmek için yıl sonunu bekleyen hükümetin, siyasi hesap yaptığını söyleyen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Seçime kadar unutulur diye korkuyorlar. Boşa geçirilen her gün, EYT'lileri daha da kızdırıyor." dedi. Türkiye'nin ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu belirten Sarıgül, "Ukrayna'daki savaş, Yunanistan'daki ABD üsleri ve adalara askeri yığınak yapan Yunanistan... Bu sorunlara karşı çözüm üretmek için TBMM'de kapalı oturum yapalım ve gerekirse hükümete tam yetki verelim." diye konuştu.

SİYASET 03.10.2022, 17:38 04.10.2022, 11:30 Hakan Öksüz
Sarıgül'den "kapalı oturum" önerisi: Gerekirse hükümete tam yetki verelim!

Haftalık basın toplantısı için kameraların karşısına geçen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Üç aylık tatilin ardından 1 Ekim'de TBMM'nin açıldığını hatırlatan Sarıgül, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra Meclis yine 3 günlük tatile gitti. Sansür yasasının hazırlığı yapılıyor. Peki bu yasa nedir? Şöyle örnek verelim. Mesela bir orman yangını başladı ve bir site ya da kişi, bununla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapıldı. Bu kişilere 'yanıltıcı haber yayma' suçlaması yöneltilecek." dedi.

"Halkın sesini susturmak istiyorlar"

AK Parti hükümetinin 20 yıldır başta olduğunu ve zamanla basın organlarını kontrolü altına aldığını söyleyen Sarıgül, "Şimdiki hedefleri ise sosyal medyayı kontrol etmek. İnternetten yayılan özgür sesi bastırmak istiyorlar. Çocukların ne gösteri hakkı var ne de sosyal medyası özgür. İnsanlar konuşmaya çekiniyor. Böyle bir ortam yaratarak iktidarlarını sağlamlaştırmak istiyorlar. 'Halkın diliyle konuşacağız.' diye başa geldiler. Şimdi halkın sesini susturmak istiyorlar. Muhalefeti bastırmak istiyorlar. Yasakçı zihniyetle iktidarda kalmak mümkün değil. Tarih bize bunu kanıtlıyor." ifadelerini kullandı.

"EYT sorununu neden yıl sonunda çözüyorsunuz?"

TBMM'de görüşülecek ilk konunun emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olması gerektiğini kaydeden Mustafa Sarıgül, "EYT sorununu 2022'nin sonunda çözeceklerini söylüyorlar. Madem çözümü var, şimdi çözün. Niye yıl sonunu bekliyorsunuz? Ben sebebini söyleyeyim. Şimdi sorunu hallederlerse seçime kadar unutulur diye korkuyorlar. Hesapları tamamen siyasi. Unuttukları bir şey var. Boşa geçirilen her gün, EYT'lileri daha da kızdırıyor. Aralık ayında EYT yasasını çıkaracaklar. Asgari ücrete yapılan zam ve enflasyonun da düşürülmesiyle seçime gidecekler. Bunu hesaplıyorlar. Bu şekilde hareket ederek oyları toplayacaklarını zannediyorlar." diye konuştu.

"Gerekirse hükümete tam yetki verelim"

Türkiye'nin ciddi risklerle karşı karşıya kaldığını belirten Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ukrayna'daki savaş bitmek bilmiyor. Bu savaşın, 3. Dünya Savaşı'na neden olabileceği söyleniyor. ABD, Yunanistan'daki üsler üzerinden bizi köşeye sıkıştırıyor. Yunanistan ise silahsız statüdeki adalara askeri yığınak yaparak fırsattan yararlanmaya çalışıyor. Bu tehditler karşısında alınacak önlemlerle ilgili TBMM'de kapalı oturum yapılmalı. Karşılaştığımız tehditler hakkında değerlendirme yapmalıyız. Gerekirse sorunların çözümü için hükümete tam yetki verelim. Böylece dünyaya karşı birlik mesajı vermiş oluruz. Ülkece bu problemleri aşacak gücümüz var. Bunun için demokrasi ile hukukun üstünlüğünü önceleyen bir yönetime ihtiyacımız var." dedi.

Yorumlar (0)