HDP'ye kapatma davasına ilk tepkiler

HDP'nin kapatılması talebi ile Anayasa Mahkemesi'ne dava açılmasına siyasilerden açıklama geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması talebi ile Anayasa Mahkemesi'nde dava açtığını duyurmuştu.

SİYASET 18.03.2021, 00:56 18.03.2021, 15:50
HDP'ye kapatma davasına ilk tepkiler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP'nin, PKK ile organik bağlarının bulunduğunun tartışılmaz bir gerçek olduğunu dile getirdi.

"PKK'nın siyasi kanadıdır"

Paylaşımını İngilizce olarak yapan Altun, "HDP'nin, Türkiye, AB ve ABD'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği PKK ile organik bağlarının olduğu su götürmez bir gerçektir. HDP'nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, eylem ve beyanlarıyla birçok kez ve tutarlı bir biçimde PKK'nın siyasi kanadı olduklarını ispat ettiler." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi üzerine HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak geçmiş olsun temennilerini iletti. 

"Ülkede demokrasi yok"

Kılıçdaroğlu, "Bu gelişmeler, ülkede demokrasi olmadığını bir defa daha göstermiştir" dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, HDP'nin kapatılması için dava açılmasına tepki gösterdi. 

"90'lı yıllara dönüş hedefleniyor"

Kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Davutoğlu, “Partileri kapatmak, seçilmiş vekillerin haklarını ellerinden almak, bu ülkenin önünü açmaz; toplumsal barışı ortadan kaldırır. 2053 hedefini ortaya koyanlar, yeni anayasadan bahsedenler, ülkemizi 90’lı yılların girdabına sokmayı amaçlıyor. Sonuna kadar siyaseti ve demokrasiyi savunacağız.” dedi. 

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, HDP'nin kapatılmasıyla ülkenin çözümsüzlüğe itildiğini belirtti.

"6 milyon yurttaşa saygısızlıktır"

Babacan, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Siyasi meşruiyet, toplum desteği ile mümkündür. 6 milyon yurttaşın oy verdiği bir partiyi yargı yolu ile engellemeye çalışmak, oy veren vatandaşlarımıza saygısızlıktır. Demokrasimiz, farklı düşüncelerin olduğu bir ortamda gelişebilir. Siyasetin önünü kapatmak, ülkeyi çözümsüzlüğe mahkum etmektir." ifadelerine yer verdi.

BBP lideri Mustafa Destici, HDP'nin teröre hizmet ettiğini belirtti.

"PKK'nın siyasi kolu kapatılsın"

Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin paylaşımda bulunan Destici, "HDP, kurulduğu günden beri teröre hizmet etmiştir. Vatansever her bir yurttaşımız gibi TMBB'de terörist istemiyoruz ve her gerçek demokrat gibi PKK terör örgütünün siyasi kolu HDP kapatılsın diyoruz." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)