HDP heyeti CHP Genel Merkezi'nde!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ı ve beraberindeki heyeti ağırladı.

SİYASET 05.02.2021, 16:29
HDP heyeti CHP Genel Merkezi'nde!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP Genel Merkezi'ndeki görüşme sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Gündemdeki konuları değerlendirmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini, sonraki ziyaretleri Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu olacağını bildiren Mithat Sancar, belediyelere kayyum, üniversitelere rektör atamalarının OHAL uygulamaları olduğunu, muhalefet parti liderleriyle yapılan görüşmelerde ortak tavır alınabilmesinin yolunu aradıklarını kaydetti.

Seçim ittifakı konusunun bugünkü görüşmede gündeme gelmediğini belirten Mithat Sancar, "demokratik parlamenter sisteme" geçişin tüm muhalefet partilerinin ortak maddesi olduğunun altını çizerek, 1921 Anayasası'nın temel alınabileceğini ifade etti.

İyi Parti'den randevu alındı mı?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşme taleplerinin olup olmadığı ve CHP'nin görüşme konusunda isteksiz olup olmadığı sorusuna Mithat Sancar şu cevabı verdi:

"HDP'nin İyi Parti ile görüşme isteği sürüyor. Resmi talepte bulunma mevzusunu değerlendiriyoruz. Sonucu sizlerle paylaşacağız. Hiçbir muhalefet partisini dışlama gibi bir tutumumuz yok.

CHP ile ihtiyaç duyduğumuz anda görüşebiliyoruz. Randevu isterken CHP'de hiçbir tereddüt görmedik."

Yorumlar (0)