Gürsel Tekin: Cumhurbaşkanı adayımız belli

CHP'li Gürsel Tekin CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu fakat bunu paylaşamayacağını kaydetti. Tekin, adayın Abdullah Gül olduğuna ilişkin iddiaların ise hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını söyledi.

SİYASET 04.12.2020, 19:00
Gürsel Tekin: Cumhurbaşkanı adayımız belli

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul vekili Gürsel Tekin, Haber Global TV'de programa konuk oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olduğuna dair açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, partinin şu anda cumhurbaşkanı adayının belli olduğunu kaydetti.

"Tekin, Cumhur ittifakının adayının Erdoğan" olduğunu söyleyerek, Cumhur ittifakı ve Millet İttifakının karşılaştırmasını gerçekleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu oldukça hassas davranmak durumunda"

"Millet İttifakı'nın geniş bir alanı var ve bu geniş alan önümüzdeki süreçte daha da genişleyecek. Yeni siyasi partiler için de büyük olasılıkla dahil olacak. Bu sürecin lokomotifi konumunda Cumhuriyet Halk Partisi. Bundan dolayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hassas davranmak durumunda. Çıkıp da bu süreci yöneten adayımızı açıklayalım derse bütün süreci enfekte hale getirir.

"Bizim adayımız belli fakat genel başkanımız açıklar"

Adayımız elbetteki belli ve ben biliyorum fakat sayın Kılıçdaroğlu açıklayacak. Adayımız CHP'nın evladıdır.

Cumhuriyet Halk partisinin mutfağında yetişmiş bir isim

Partimizin mutfağında olan ve herkesin kabul etmiş olduğu bir isim. Bu süreç içerisinde bu isim de değişebilir elbette. Siyasal süreç ve koşullar bizi farklı bir konuma götürebilir.

"Abdullah Gül değil"

Abdullah Gül şu anda kesinlikle bu tablonun için de bulunmuyor. Dün de değildi, bugün de değil.

"Şimdilik Millet İttifakı'nın ortak bir adayı yok"

Millet ittifakında aday olarak kimin olacağını belirleyecek olan biz değiliz. Şu anda bir ortak adayımız yok. Her partinin kendi adayı var."

Yorumlar (0)