Fatih Erbakan'dan 'Suriyeli' çıkışı

Fatih Erbakan, İsrail ve ABD'nin Kuzey Suriye’de bir terör devleti kurmak istediğini ve alandaki boşluğun bu plana hizmet ettiğini öne sürerek, “İsrail-ABD yapımı terör devletini engellemek için Suriyeli sığınmacıların gönderilmesi şart. Esad yönetimiyle bir an evvel masaya oturulmalıdır. İran yönetimi de aracı olmak için hazır. Tabii hepsinin can güvenliklerinin tesis edilmesi gerekiyor. Esad'ın da bu hususta müspet çağrıları var. İnatlaşmaya bir son verilmelidir ve sosyal-ekonomik yönden sığınmacıların dönüşüne ilişkin bir an önce bir plan yapılmalıdır.” dedi.

SİYASET 31.07.2022, 23:04
Fatih Erbakan'dan 'Suriyeli' çıkışı

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, iştirak ettiği bir televizyon programında dış ve iç siyasete ilişkin açıklamalar gerçekleştirdi. 

"Yeni bir ittifak doğabilir"

Erbakan, seçime bir seneden az bir zaman kala halkın merak ettiği ittifaklar hususuna dair, “Ölüm haricinde kesin hiçbir şey yok. Seçime az bir süre kala 6'lı masada çatırtılar artabilir ve dağılabilirler. Seçmen kitleleri birbirine yakın olan partilerden yeni bir ittifak doğabilir. BBP, SP ve Gelecek Partisi ile bir araya gelinebilir. Fakat asıl hedefimiz ne kasa başındakilerle ne de masa başındakilerle bir olmak değil, seçime tek başımıza girmektir. Seçmenimiz de bizim bu düşüncemizi destekliyor." dedi. 

“Bizim baraj sorunumuz yok”

Partilerinin baraj sorunu olmadığını savunan Erbakan, şöyle konuştu:

“Akademisyenlerin gözetiminde yaptırdığımız ankette yüzde 9,5-10,5 neticesine ulaştık. Bizim baraj sorunumuz yok. Seçime dek 500 bin üyeye ulaşacağız. Anketlerde yüzde 20 gösterilen partilerin üye sayısına ulaşacağız. Diğer anketlerde yüzde 3 gösteriliyoruz çünkü seçenekler arasında bizi saymıyorlar. Partimizin ismini söyleyeni de 'kararsız' olarak gösteriyorlar."

"Sığınmacılar hususunda inadı bırakmalılar"

Ekonomiden sonra Türkiye gündemini en fazla meşgul eden ikinci hususun ‘sığınmacılar’ olduğunu ifade eden Erbakan, sığınmacıların ülkelerine bir an önce dönmesinin İsrail ve ABD'nin Kuzey Suriye’deki terör devleti planlarına engel olunması yönünden önem arz ettiğinin altını çizerek, “İsrail-ABD yapımı terör devletini engellemek için Suriyeli sığınmacıların gönderilmesi şart. Esad yönetimiyle bir an evvel masaya oturulmalıdır. İran yönetimi de aracı olmak için hazır. Tabii hepsinin can güvenliklerinin tesis edilmesi gerekiyor. Esad'ın da bu hususta müspet çağrıları var. İnatlaşmaya bir son verilmelidir ve sosyal-ekonomik yönden sığınmacıların dönüşüne ilişkin bir an önce bir plan yapılmalıdır. Ben çoğunluğunun dönmek istediği kanaatindeyim." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)