Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Asgari ücrete ilişkin konuşan Vedat Bilgin, "Sene sonunda yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz ve emekçilerimizi ne sermayeye ne de enflasyona karşı ezdireceğiz." dedi.

EKONOMİ 31.07.2022, 23:45
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Türk-İş'in 70'inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle bir otelde gerçekleştirilen '70'inci Yıl Belgeseli' programına iştirak etti.

"IMF'yi tarihin çöplüğüne attık"

Ülkemizin enflasyonla mücadelesini ve enerji gereksinimini karşılamak üzere gereken döviz miktarının en önemli problemler olduğunu ifade eden Bilgin, şöyle konuştu:

"Her şeyde olduğu gibi dövizde de talep arttıkça fiyatı artıyor. Bu senenin sonuna dek yaklaşık olarak 50 milyar dolarlık bir yük ekonomimizin sırtına bindi. Dışarıda enflasyon var fakat içerideki enflasyonun iki nedene bağlantılı olarak daha çok arttığını belirtmek istiyorum. Tabii ülkemizin imkanları da var.  Türkiye tüm bu ekonomik koşullara karşın, enflasyonun açtığı yaralara karşın asgari ücretini senelik bazda yüzde 94 oranında yükseltti. Emekli maaşları ve kamu çalışanlarının maaşları da aynı şekilde yükseltildi. Biz bu problemleri IMF programlarıyla yapmıyoruz. Türkiye tüm bunların defterini dürdü ve tarihin çöplüğüne attı. Bugün ülkemiz tamamen kendi olanaklarıyla bir ekonomik politika uyguluyor ve bunun arkasındaki güç ise üretim gücümüzdür."

Ülkemizin üretim gücünün, bugünkü problemlerini aşacağının en önemli garantisi olduğunu dile getiren Bilgin, ülkemizin dünyadaki korkulara ve negatif beklentilere karşın üretim gücünü devam ettirmesi ve üretim ile bu problemlerin üzerinden geçmesi gerektiğini kaydetti. 

"Sene sonunda yeni bir düzenleme yapacağız"

Bilgin, ortaya çıkan olumsuz koşullara karşı emekçileri korumayı sürdüreceklerini bildirerek, "Sene sonunda yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz ve emekçilerimizi ne sermayeye ne de enflasyona karşı ezdireceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)