Lübnan'da iki yıl sonra endişelendiren görüntü

Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda iki sene evvel yaşanan büyük patlamanın en önemli sembolü olan buğday silosu, yaklaşık olarak bir aydır süren yangın sebebiyle kısmen yıkıldı.

DÜNYA 01.08.2022, 00:15 01.08.2022, 12:08
Lübnan'da iki yıl sonra endişelendiren görüntü

Yangın sebebiyle silonun kuzey kısmında yıkım yaşandı.

200 bin maske dağıtılmıştı

Yıkım sebebiyle limanda büyük toz dumanları oluştu ve güvenlik maksadıyla limanın yakınından geçen yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Beyrut Limanı'nda konuşan Lübnan Meclisi Bağımsız Milletvekili Nejat Avn, basın mensuplarına, silodaki durumu yakından takip eden sivil savunma ekipleriyle görüşme yaptığını, yıkım sebebiyle herhangi bir zararın yaşanmadığını ifade etti.

Avn, yıkım sebebiyle Beyrut sakinlerinin sağlığını tehdit edecek bir vaziyetin an itibarıyla mevzubahis olmadığını, yıkım sebebiyle oluşan tozun rüzgarla birlikte hızla yok olduğunu belirtti.

Bir süredir siloda yıkımın oluşacağı ihtimalleri sebebiyle bölgede itfaiye ve sivil savunma ekipleri hazır durumda bekletiliyordu.

Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin, geçtiğimiz cuma günü, Beyrut Limanı'nda yer alan tahıl silosunun her an yerle bir olabileceğini ve meydana gelebilecek hava kirliliğine karşı bölgede yaşayanlara 200 bin adet maske dağıtımının yapıldığını belirtmişti.

Beyrut Limanı patlaması

Söz konusu limanda 4 Ağustos 2020 tarihinde patlayıcı maddelerin yer aldığı depoda ilk olarak yangın çıkmış, akabinde bütün şehri sarsan çok kuvvetli bir patlama yaşanmıştı.

Patlamada yaklaşık olarak 200 kişinin can verdiği, 6 bini aşkın kişinin yaralandığı ve 300 bin kişinin olay sebebiyle yerinden olduğu duyurulmuştu.

Limandaki patlamanın sembolü olan tahıl silosu, an itibarıyla neticelenmeyen tahkikat sebebiyle bugüne dek kontrollü bir şekilde yıkılamamış ve harabe vaziyette bırakılmıştı.

Yorumlar (0)