"Eski MHP'li, Babacan'ın partisine katılacak"

Eski MHP'li Erhan Usta, AK Parti’den istifa ederek yeni parti kuracağını ilan eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'la temas halinde olduğu öne sürüldü.

SİYASET 15.07.2019, 20:12
"Eski MHP'li, Babacan'ın partisine katılacak"

Eski MHP Grup Başkanvekili ve Bağımsız Samsun Milletvekili olan Erhan Usta, MHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde İYİ Parti’nin 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine alınması teklifine destek vermişti.

Bu desteğinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kararıyla Grup Başkanvekilliğinden alınan Erhan Usta, "Cumhur İttifakı'nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları" nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle disiplin kuruluna sevk edilerek, partiden ihraç edilmişti.

Teklifleri reddetmişti

İYİ Parti de dahil birçok siyasi partiden teklif gelmesine rağmen, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Samsun’dan bağımsız belediye başkan adayı olan Erhan Usta, yüzde 21,05 oranında oy almıştı. Seçimlerin ardından Erhan Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

"Ali Babacan'ın partisine sıcak bakıyor"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kuracağı yeni partide, daha önce farklı partilerde görev yapmış önemli isimlerin yer alacağı kulislerde konuşulanlar arasında. Yeniçağ'dan Ümit Karadağ'ın haberine göre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nden ihraç edilmesinin ardından Bağımsız Samsun Milletvekili olan Erhan Usta’nın da Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiye sıcak baktığı, ekibiyle görüşmeler yaptığı ileri sürüldü.

Yorumlar (0)