Erdoğan’ın adaylığına yönelik Bekir Bozdağ’dan açıklama

Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs günü gerçekleştirilecek seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmasına yönelik açıklamada bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Kanuni ya da Anayasal bir engel bulunmamaktadır” dedi.

SİYASET 29.03.2023, 13:52 29.03.2023, 18:11
Erdoğan’ın adaylığına yönelik Bekir Bozdağ’dan açıklama

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre Ankara’da hareketleri günler yaşanıyor. Yüksek Seçim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ile 100 bin imza toplayan Sinan Oğan ve Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylıklarının netleştiğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından İYİ Parti, Memleket Partisi ve DEVA Partisi’nden Erdoğan’ın adaylığına karşı YSK’ya itiraz edildi.

Bakan Bozdağ: Hukuki ve Anayasal engel yok

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olması hususunda net açıklama ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden detaylı bir paylaşım yapan Bekir Bozdağ şu ifadelerde bulundu: "14 Mayıs 2023 günü gerçekleştirilecek seçimde cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olarak çıkarılması Anayasal hakkıdır. Cumhurbaşkanımız adayı olmak üzere Erdoğan'ın önünde herhangi bir kanuni ya da Anayasal engeli bulunmamaktadır"

Yorumlar (0)