Kavcıoğlu'ndan "enflasyonda kalıcı düşüş" mesajı

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, katıldığı bir toplantıda liralaşma stratejisi ve enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması hakkında konuştu. Dış ticaret açığının bu yıl azalacağının öngörüldüğünü kaydeden Kavcıoğlu, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle enflasyondaki düşüş hızının baskılandığını belirtti.

EKONOMİ 29.03.2023, 13:44 30.03.2023, 10:44 Hakan Öksüz
Kavcıoğlu'ndan "enflasyonda kalıcı düşüş" mesajı

Cumhuriyet'in 100. yılı ve Ankara Sanayi Odasının 60. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ASO mart ayı meclis toplantısına katılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kritik mesajlar verdi.

"Liralaşma stratejisi sayesinde enflasyonda kalıcı düşüş sağlanacak"

Uygulanan politikalar sayesinde enflasyonda düşüş sürecine girildiğini kaydeden Kavcıoğlu, "Enflasyondaki düşüşün daha hızlı olması bekleniyordu ancak Ukrayna ile Rusya arasında patlak veren savaş bunun önüne geçti. Liralaşma stratejisi sayesinde enflasyonda kalıcı düşüş yaşanacaktır." dedi.

"Dış ticaret açığı bu yıl azalacaktır"

Küresel talebin 2023'te toparlanacağının öngörüldüğünü vurgulayan Kavcıoğlu, "Böylece büyümenin yapısındaki gelişim süreci daha güçlü hale gelecektir. Enerji fiyatlarında yaşanacak gerileme, bu yıl dış ticaret açığının azalmasına katkı sağlayacaktır. Depremin olumsuz etkisi de telafi edilecektir. Bunun için tedbirler alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dövizdeki arz-talep dengesi

Döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine istikrar kazandırılması hakkında konuşan TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Finansman, yatırımlara destek sağlayacak nitelikte olmalı. Finansman maliyetlerindeki düşüşün kalıcı olacağı görülüyor. Bu sayede finansal öngörülebilirlik de artmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)