Erdoğan’dan yarın için son çağrı: Oylarımızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Oylarımızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım” çağrısında bulundu.

SİYASET 27.05.2023, 10:34 Şeyda Gül
Erdoğan’dan yarın için son çağrı: Oylarımızla Türkiye Yüzyılı'nı başlatalım

“Milletimin her bir ferdine sesleniyorum: Sensiz Olmaz” sözleriyle paylaşımına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Büyük Türkiye Zaferi için herkesi oy vermeye sandığa gitmeye davet etti. 14 Mayıs'ta mecliste tecelli eden iradeyi bu kez daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanlığına yansıtalım çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oylarımızla Türkiye Yüzyılını başlatalım” dedi.

Türkiye Yarın sandık başına gidiyor

Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanacak olan Cumhurbaşkanı seçimi 2 tur oylaması için oy verme işleminin Türkiye genelinde yarın 8.00 itibarıyla başlayacak ve oy verme işleminin 17.00'a kadar sürecek. Türkiye'nin 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçede, 1094 ilçe seçim kurulunda toplamda 191 binden fazla sandık kurulacak. Seçimde yurt içinde 60 milyondan fazla seçmenin oy kullanacağını ön görülüyor.

Seçimde millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışacak.

Yorumlar (0)