Erdoğan: “İşinize gelmediğinde ağzınızdaki kusmukları çıkartıyorsunuz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Gündem hakkında açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Halkımızı, hak etmediği bu görüntüden kurtaracağız.” diyerek enflasyon hakkında olumlu sinyaller verirken CHP’li Özgür Özel’e karşı da “Asıl çağ dışında, Orta Çağ karanlığında tepinen sensin.” diye konuştu. 

SİYASET 04.01.2022, 16:36
Erdoğan: “İşinize gelmediğinde ağzınızdaki kusmukları çıkartıyorsunuz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Gündem hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan’ın konuşmalarından kesitler şu şekildeydi: “2022 senesi bizim için hazine değerinde öneme sahiptir. Ülkemiz, son 20 senede, 16’ncı genel seçimin yapılacağı 2023 senesine hazırlanmaktadır. Üyelerimizle bu dönemde irtibatı güçlendirmekten yanayız. Hep birlikte çok emek vermemiz gereken, çok çalışmamız icap eden bir döneme girdik. Teşkilatlarımız hizipçiliği, kibri olmamakla övünmelidir. Kimse bu kimliğimize zarar veremez. Ülkemizi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yerleştirmek için her adımı atıyoruz. İhracatta 2021 senesini 225 milyar dolardan da fazla olan bir oranla tamamladık. Bu, doğru yolda ilerlediğimizin resmidir.” 



Çitçilere kira müjdesi 

Erdoğan: “Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralayan ve kullanan 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinde değişikliğe gidiyoruz. Kiraların yıllık artışı olan yüzde 22’yi yüzde 9’a indiriyoruz. Hazine arazisini yeni kiralayacak çiftçilerimiz de bu indirimden faydalanacak. Vatandaşlarımızı fahiş fiyatların ve döviz kurundaki dalgalanmaların altında ezdirmemekte kararlıyız. Açıkladığımız ekonomik tedbir paketiyle döviz kurundaki köpüğü aldık, şimdi sıra enflasyonun üstündeki köpükte. Enflasyonu da fazlalıklarından sıyırarak vatandaşlarımızı, hak edilmeyen bu görüntüden kurtaracağız. En zorunu geride bıraktık. Artık 2022, emeklerimizin karşılığını almak ve hedeflerimize, milletimize daha da yaklaşma yılıdır.” 



“Asıl Orta Çağ’da tepinen sensin” 

Erdoğan: “Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, 40’lı senelerin jakoben, diktacı, milletin değerlerine düşman CHP’sinin güncel versiyonudur. Bay Kemal’in yardımcısı çıkmış oradan Diyanet’in okul öncesi eğitimini eleştiriyor. Neymiş efendim dinini Diyanet’ten öğrenen çocuklar, bilimin B’sini bilmiyormuş. Diyanet'in okul öncesi çocuklara eğitim vermesi çağdışıymış. Bre gafil! Asıl Orta Çağ karanlığında tepinen, asıl çağ dışı olan sensin. Sen ve senin bu faşist zihniyetin. Gerici dediğin sen ve senin gibi, olaylara marjinal ideolojilerin at gözlüğünden bakanlardır. Bay Kemal’e soruyorum: Diyanet’in görevini yapmasından neden gocunuyorsunuz? Cambazlığı bırakın. Yeri geldiğinde Kur’an’a sahip çıkıp yeri geldiğinde de ağzınızda hangi kusmuk varsa onu kusuyorsunuz. Çıkın da hem milletimizden hem de Diyanet’ten özür dileyin.” 

Yorumlar (0)