Turkovac aşısına ilgi yoğun! Yarı yarıya tercih ediliyor

Kayseri Şehir Hastanesi’nde koronavirüse karşı Turkovac aşılamasının açıldığı ilk 5 günde yoğun bir ilgi vardı. 5 günde bin 200 kişi Turkovac aşısını tercih etti.

SAĞLIK 04.01.2022, 17:01
Turkovac aşısına ilgi yoğun! Yarı yarıya tercih ediliyor

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, yerli korona aşısı Turkovac’a vatandaşların yoğun bir şekilde ilgi gösterdiklerini kaydederek, son 5 gün içerisinde bin 200 vatandaşın aşı yaptırdığını kaydetti.

"BioNTech ile kıyaslandığında yarı yarıya tercih ediliyor"

MHRS üzerinden randevu alamayan vatandaşlar için ayaktan başvuru ile aşı yapılabildiğinin altını çizen Ayşin Kılınç Toker, “Turkovac aşılamasının aktif şekilde başlangıcının bugün 5. günündeyiz. Aşılamayı zaten Perşembe gününde hep beraber yapmıştık Kayseri Şehir Hastanesi’nde. Özellikle ilgi çok fazla Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nce geliştirilen aşı olmasından dolayı vatandaşlarımızın aktif kullanıma geçildiğinde aşılanmak isteyeceklerini bizlere ifade ediyorlardı. Şu anda da son 5 günde Kayseri Şehir Hastanesi’nde yapılan aşılamanın özellikle BioNTech ile kıyaslandığı zaman yarıya yakın kısmı Turkovac sayısına ulaştı. Aşılamanın büyük bir kısmı Turkovac’ın talebiyle ilerliyor. Şu anda MHRS’den randevu almak hususunda sıkıntısı olan kişilere ayaktan başvuruları kabul ediyoruz. Özellikle buradan vatandaşlarımıza da bunu söyleyebiliriz. Randevu alamazlarsa dahi hastanemizin aşılama kısmına gelip aşılarını rahatlıkla olabilirler” şeklinde konuştu.

5 günde bin 200 aşı yapıldı

Toker, ne kadar fazla aşı yapılırsa aşı üzerinde o kadar fazla söz sahibi olunacağını kaydederek, “5 günlük süreçte yaklaşık olarak bin 200’e yakın Turkovac aşılaması yaptık. Aslında kendi ülkemizin geliştirmiş olduğu, Erciyes Üniversitesi’nce oluşturulan bu aşının bütün dünyada kabul görmesi ve aktif bir şekilde kullanımının olması adına ne kadar fazla vatandaşımıza bu aşımızı yapabilirsek, ilerleyen zamanlarda da aşı üzerinde o kadar söz sahibi oluruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)