Erdoğan'ın ziyareti sonrası Erbakan'dan açıklama

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifaka destek vereceklerini ancak seçime kendi logolarıyla gireceklerini vurgulayan Erbakan, "Hükümete girmek gibi bir isteğimiz olmadı." dedi.

SİYASET 28.03.2023, 17:38 Hakan Öksüz
Erdoğan'ın ziyareti sonrası Erbakan'dan açıklama

Cumhur İttifakı'na dahil olan Yeniden Refah Partisi, son günlerde Türk siyasi gündeminde yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ittifaka katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'a ziyarette bulundu. Saat 16.10'da başlayan görüşme, yaklaşık 1 saat devam etti.

"Dün 'yanlış' dediklerimize bugün 'doğru' demeyiz"

Fatih Erbakan, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini ancak seçime kendi logolarıyla gireceklerini kaydeden Erbakan, "İttifaka dahil olarak milli bir adım attık. Bununla birlikte ilkelerimizden vazgeçecek değiliz. Dün 'yanlış' dediklerimize bugün 'doğru' demeyiz." dedi.

"Hükümete girmek gibi bir isteğimiz olmadı"

Mutabakat metninde anlaşma sağlanan hususları takip edeceklerini belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Hükümete girmek gibi bir isteğimiz olmadı. Herhangi bir adayımız, AK Parti listelerinden seçime girmeyecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)