Musk duyurdu: 'Mavi tik' sistemi değişiyor

Twitter CEO'su Elon Musk, onaylı hesap olarak da bilinen 'mavi tik' onay sisteminin kapsamında değişikliğe gideceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.03.2023, 18:15
Musk duyurdu: 'Mavi tik' sistemi değişiyor

15 Nisan 2023 tarihi itibarıyla sadece ücretli 'Twitter Blue' özelliğine sahip olan kullanıcıların gönderileri, Twitter uygulamasının diğer kullanıcılarına tavsiye edilecek.

Değişiklik çerçevesinde, ödeme gerçekleştirmeyen hesaplardan yapılan paylaşımlar, 'Sana Özel' başlığı altındaki tavsiye edilen tweet akışına eklenmeyecek.

Twitter'da yapılan anketlerde ise yine sadece onaylı hesapların oy vermesine müsaade edilecek.



"Anketlerde oy kullanmak da doğrulama gerektirecek"

Musk, bahse konu değişikliğin 'çok gelişmiş yapay zeka robotları tarafından kontrolün ele geçirilmesine yönelik yegane gerçekçi yol olduğunu, aksi halde bunun, umutsuzca yitirilen bir savaş olacağını' kaydederek "Anketlerde oy kullanmak da aynı sebeple doğrulama gerektirecek." diye konuştu. 

Kullanıcılardan bazıları, tartışmalı hesapların para ödenerek ön plana çıkabileceğini ifade ederek değişiklikleri eleştirdi.

'Twitter Blue', sosyal medya platformunu kullananların hesabına 'mavi onay rozeti' ilave eden ücretli bir aylık abonelik hizmeti olarak kullanıma sunulacak.

Yorumlar (0)