Erdoğan ile görüşen HÜDA PAR liderinden açıklama

Erdoğan, HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kabul etti.

SİYASET 05.01.2023, 21:40 07.01.2023, 08:59
Erdoğan ile görüşen HÜDA PAR liderinden açıklama

AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen kabulde, HÜDA PAR Genel Sekreter Şehzade Demir ve Genel Başkanvekili İshak Sağlam da hazır bulundu.

Basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık olarak bir saat sürdü.



"Bir süre daha sabretmeniz lazım"

HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, AK Parti Genel Merkezinden ayrıldığı esnada basın mensuplarının görüşmeye dair sorularını cevapladı.

Yapıcıoğlu, "Bir ittifaka katılabiliriz." sözlerinin anımsatılması ve yapılan görüşmenin bir ittifak görüşmesi mi olduğuna yönelik soru sorulması üzerine, bugün için detaylı bir açıklamada bulunmayacağını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile daha evvel de görüştüklerini anımsatan Yapıcıoğlu, "Diğer siyasi partilerin liderleriyle de görüşmelerimiz oldu. Görüşmelerimiz devam edecek. Bir süre daha sabretmeniz lazım. Hususlar netleşince, mevzular Allah'ın izniyle sizlerin vasıtasıyla kamuoyuyla da paylaşılacak. Birkaç başlık vardı. Seçimler de başlıklardan biriydi." şeklinde konuştu.

"Teklif gelirse ittifakların içinde yer alabileceğinizi söylemiştiniz." denilmesi üzerine HÜDA PAR lideri, birden çok teklifin olduğunu aktardı.

"Bugün bir teklif geldi mi?" sorusuna Yapıcıoğlu, "Biraz daha sabredin. Görüşmelerimiz devam edecek. Netlik kazanında, bir karar noktasına gelince bunu sizlerle paylaşacağız. Gizli saklı olmayacak." diye konuştu.



"Seçim tarihinin netlik kazanması lazım"

Zekeriya Yapıcıoğlu, "Seçim tarihi de artık konuşulmaya başlandı, karar aşamasına ne vakit gelirsiniz? Ne tür bir takvim işler?" sorularına karşılık olarak, seçim tarihinin an itibarıyla netlik kazanmadığını ifade ederek, şu yorumda bulundu:

"Muhtemelen bu ay veyahut önümüzdeki ay içinde en geç seçim tarihinin netlik kazanması lazım. Zaten vakit kalmadı. Çünkü YSK'nin hazırlıklarını tamamlaması için üç ay gibi bir vakte ihtiyacı var. Seçim tarihi netlik kazanınca kuvvetle muhtemel bizim de kararımız netlik kazanır. O vakit paylaşırız."



"Partilerle görüşmelerimiz sürüyor"

"Hangi ittifaka daha yakınsınız?" sorusuna Yapıcıoğlu, "Bunu zaman gösterecek." yanıtını verdi.

HÜDA PAR lideri, "Millet İttifakı'ndan da teklif geldi mi?" sorusu üzerine, "Detaylara şu an girmeyeyim. Görüşmelerimiz sürüyor. Eğer bizi takip ederseniz hangi siyasi partilerle, kimlerle görüştüğümüzü ya da kimlerle görüşeceğimizi açık ve net bir şekilde görebilirsiniz." dedi.

Yapıcıoğlu, bir diğer soru üzerine, detayların görüşülmediği, verilmiş bir karar ortada yokken bu detaylara girmenin yanlış olacağını belirtti.

Yorumlar (0)