Erdoğan'dan kurmaylarına "İstanbul Sözleşmesi" talimatı

Büyük mağduriyetlere ve adaletsizliğe yol açan "İstanbul Sözleşmesi" ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına "Çalışıp gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın!" talimatı verdi.

SİYASET 03.07.2020, 09:35
Erdoğan'dan kurmaylarına "İstanbul Sözleşmesi" talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili büyük heyecan yaratan çok önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda kurmaylarına dönerek, "Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın!" talimatında bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına başkanlık yaptı.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda CHP'den 1, bağımsız 1, Demokrat Parti’den 1, İYİ Parti’den 2 ve Saadet Partisi’nden 3 olmak üzere toplam 8 belediye başkanı AK Parti’ye geçti.

Belediye başkanlarına rozetleri takılırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Arkadaşlarımıza söz verdik. Covid-19 salgın süreci sona erdikten sonra sizinle bir çay içmek isteriz. Sizlerin de arkadaşlarımıza verdiğiniz sözümüzü boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin bu sözlerine, “Öyle çayla geçiştirme işi, mantı mantı. Kayserilisin ya hani!” esprisiyle cevap vererek teklifi kabul etti.

"Halk istiyorsa kaldırın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği MYK ve il başkanları toplantılarında, kamuoyunda yoğun olarak tartışılan ve büyük mağduriyetlere neden olan İstanbul Sözleşmesi de konuşuldu. Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış'ın haberine göre, İstanbul Sözleşmesi'nden toplumun duyduğu rahatsızlığın gündeme gelmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına dönerek, İstanbul Sözleşmesi'nin halkın üzerindeki etkisi üzerinde çalışılmasını ve tüm sonuçlarının gözden geçirilmesini isteyerek, "Halk istiyorsa kaldırın." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkın talebinin İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması yönünde olması durumunda, ona göre bir karar verilmesini istedi. Erdoğan, "Halk ne derse o olur” ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş da dün açıklamıştı

11 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan ve büyük mağduriyetler ve adaletsizliklerin yaşanmasına yol açan İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının yanlış olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, sözleşmeden çekilmek için hazırlık yapıldığını daha dün açıklamıştı.

Sözleşmeden Türkiye'nin çekilme hazırlığı yaptığını açıklayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından imzalanması yanlıştı. O zaman usulüne uygun imzalanmıştı. İmzalandığı dönem hangi usul ile imzalanıp yürürlüğe konulduysa aynı şekilde kaldırılacak." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)