Erdoğan'dan, İstanbul için dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul için acil olarak dönüştürülmesi gerekli 1,5 milyon evin gelecek 5 sene içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

SİYASET 25.01.2021, 17:21 26.01.2021, 14:43
Erdoğan'dan, İstanbul için dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ depreminin birinci senesi sebebiyle düzenlenen anma ve deprem konutları anahtar teslim töreninde konuştu.

Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

“Dikey mimari intihar demektir”

Erdoğan çalışmaların hızlandırılması için harekete geçileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Deprem kuşaklarının üzerinde bir ülkede yaşıyoruz. Afetlerin doğuracağı zararı en aza çekebiliriz. Ülkemizin yapı stoğunun büyük bir kısmı depreme dayanıksız olarak inşa edilmiştir. Sık sık ciddi şekilde can ve mal kaybına sebep olan depremleri yaşıyoruz. Geçtiğimiz sene Malatya, Elazığ, İzmir depremini gördük. Van depremini de çok iyi hatırlıyoruz. Var gücümüzle çalışıyoruz. Deprem bölgelerinde dikey mimari yapmak bizim için intihardır.

“5 senede 1,5 milyon konut tamamlanacak”

Hükümete geldikten sonra toplu konut idaresince depreme dayanıklı yapı inşasıyla büyük bir mesafe aldık. Kentsel dönüşüm çalışmalarına öncülük edip yapı stoğumuzu güvenli bir hale getirme niyetindeyiz. Son 8-9 senede 1,5 milyon konutun dönüşümünü bitirdik, 6 milyon insanımızın mal ve can güvenliğini teminat altına aldık. Amacımız acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon evi gelecek 5 sene içerisinde dönüştürmek.”

Yorumlar (0)