Bolu’da hamsinin fiyatı 50 TL’ye kadar çıktı

Hamsi boylarının asgari boyun altında kalmasından dolayı bakanlıkça getirilen av yasağının ardından Bolu’da hamsi fiyatı 50 TL’ye kadar yükseldi.

EKONOMİ 25.01.2021, 17:49 26.01.2021, 10:07
Bolu’da hamsinin fiyatı 50 TL’ye kadar çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Karadeniz’in ülkemiz kara sularında yer alan hamsilerin halihazırda büyük bir kısmının avlanabilir asgari boyun altında kaldığı ve et veriminde de bir artışın olmadığının tespit edilmesi sonrasında 28 Ocak’a dek küçük boy hamsilerin avlanmasına yasak getirilmişti.

Bu yasakla beraber Bolu’da, hamsinin kilosu kimi günlerde 50 TL’ye kadar çıktı.

Hamsi fiyatlarının 10 TL’ye indiği zamanlarda vatandaşların tezgah önlerinde oluşturduğu uzun kuyruklardan da eser kalmadı.

“1 ay öncesinde 10 TL’ye düşmüştü”

Bolu’nun İhsaniye mahallesinde kurulan halk pazarında 40 seneden beri balıkçılıkla uğraşan Hakan Yıldız, fiyatların balığın az çıkmasından dolayı yükseldiğini kaydederek, “Hamsi fiyatlarında bir yükselme söz konusu. Ufak hamsiler 1 ay önce boldu. 10 TL’ye kadar düşmüştü. Ancak bakanlık tarafından 28 Ocak tarihine dek ufak hamsi tutulmasına yasak getirildi. Şu an için iri hamsinin avlanması serbest. Mevsimi de olduğundan hamsiye talep oldukça fazla. Az balık çıkınca da haliyle fiyatlar arttı. Hamsinin fiyatı 30-45 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Kimi zaman 50 TL’ye çıktığı gün dahi oluyor. Vatandaşın talebi ister istemez düşük. Mali durumu iyi değil. Talep var ancak maddi durumdan ötürü vatandaş zorluk çekiyor. Onları da anlayabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)