Enis Berberoğlu cezaevine gönderildi

MİT tırları davasında hapis cezası bulunan ve dün Milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu cezaevine gönderildi.

SİYASET 05.06.2020, 08:07
Enis Berberoğlu cezaevine gönderildi

CHP'li Enis Berberoğlu, Millî İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait yardım tırlarının durdurulmasına ilişkin davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine gönderilmişti.

Tüm bunlar yaşanırken bir taraftan da kulağı, kendisini aday gösteren CHP'de ve seçimlerde olan Enis Berberoğlu, cezaevindeyken 24 Haziran 2018 milletvekilliği seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak seçilmişti.

Söz konusu kararın temyize götürülmesinden sonra dosyayı esastan görüşen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 20 Eylül 2018 tarihinde oy çokluğuyla, Enis Berberoğlu'na "gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Yargıtay ayrıca CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin verdiği bu karardan sonra Maltepe Cezaevi'nden tahliye edilen Enis Berberoğlu, 1 Ekim 2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda milletvekili yemini etmişti.

Ancak Yargıtay'ın onama ile infaz durdurma kararı sebebiyle tahliye olup milletvekilliği yeminiyle Meclis'e giren Enis Berberoğlu, milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından adli makamlar tarafından yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda milletvekilliği düşürülen ve akşam saatlerinde İstanbul Bakırköy'de bulunan evinde gözaltına alınan Cumhuriyet Halk Partili Enis Berberoğlu, daha sonra İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ardından infaz savcılığına çıkarıldı.

Cezasının kalan bölümünü tamamlaması için Cumhuriyet Halk Partili Enis Berberoğlu burada yeniden tutuklandı ve Maltepe Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Yorumlar (0)