Engin Altay’ın “Menderes” benzetmesine Erdoğan’dan suç duyurusu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Başkanvekili Engin Altay’ın kendisine “Menderes” benzetmesinde bulunması hakkında suç duyurusunda bulundu. 

SİYASET 21.04.2021, 15:01 22.04.2021, 12:33
Engin Altay’ın “Menderes” benzetmesine Erdoğan’dan suç duyurusu 

Engin Altay, katıldığı bir televizyon programında, “Merhum Başbakan Adnan Menderes, dinci gruba yüz verdi. Bu da ‘Atatürk’ü Koruma Kanunu’ getirdi. Umarım ki Erdoğan’ın sonu Menderes’in sonuna benzemez.” şeklinde konuştu.

Merhum Adnan Menderes döneminde yaşanan olaylar ve Menderes’in ölümünü akıllara getiren bu konuşma, siyaset gündeminde “bomba” etkisi yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine yönelik sarf edilen bu sözlerle ilgili Altay hakkında suç duyurusunda bulundu.



RTÜK, programı incelemeye aldı

Yapılan suç duyurusu üzerine RTÜK, Engin Altay’ın konuşma yaptığı televizyon programını incelemeye aldı. 

Sosyal medya kanalları aracılığıyla RTÜK tarafından yapılan açıklama ise şu yönde oldu: “CHP Başkanvekili Engin Altay’ın açıklamaları ve 6112 Sayılı Kanun gereğince ilgili yayın kuruluşu incelemeye alınmıştır.” 



Erdoğan’dan Engin Altay’a: “Ahlaksız”

Erdoğan, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bir ahlaksız çıkmış, benim akıbetimin, Menderes’in akıbeti gibi olabileceğine değiniyor. Be edepsiz be ahlaksız, biz, bu yola çıkarken kefenimizi giydik. Ölümden korkmadık. Fakat siz, ölüm dendiğinde kaçacak yer ararsınız. Menderes’in akıbeti seni memnun mu ediyor? Boşuna uğraşmayın.” 

Yorumlar (0)