En sert tepki Yunan'dan gelir sanıyorduk!

Ayasofya'yı cami statüsüne yeniden kavuşturan karara çok sert tepki gösteren HDP, karşı duruşunu farklı dillerde ifade ediyor.

SİYASET 12.07.2020, 12:16
En sert tepki Yunan'dan gelir sanıyorduk!

Ayasofya'yı müzeye dönüştüren 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davayı görüşen Danıştay 10. dairesinin "iptal" kararı vermesi ve hemen ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ibadete açılmasına Yunanistan'dan daha çok öfkelenen HDP, tepkisini farklı dillerde dile getiriyor.

Farklı dillerde yazılı açıklama yapılıyor

Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesi hakkındaki 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'yı cami hüviyetine dönüştüren imzayı atması HDP'nin sert tepkisine neden oldu.

"Devletin buna hakkı yok" denilen açıklamada HDP, Ayasofya'nın insanlığın kültürel ve tarihî mirasının bir parçası olduğunu, camiye dönüştürmenin büyük bir hata olduğunu, Danıştay'ın bu kararı ile Ayasofya'yı AK Parti'nin propaganda makinesi yaptığını ileri sürerek, "Karar derhal iptal edilmelidir. Hagia Sophia siyasi bir araç değildir." ifadelerini kullandı.

Daha önce "kilise olsun" demişlerdi

Daha önce Halk TV canlı yayınına konuk HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya Ayasofya'ya dair tepki gören açıklamalarda bulunmuştu. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ayasofya'nın kilise statüsüne sahip olması gerektiğini söylemişti.

Yorumlar (0)